Prințul Harry continuă să onoreze amintirea regretatei sale mame, Prințesa Diana, în cel mai bun mod cu putință.

Într-o scrisoare scrisă din toată inima adresată tuturor celor 8.500 de angajați ai The HALO Trust, lansată marți, ducele de Sussex și-a exprimat admirația pentru „dăruirea și determinarea” lucrătorilor în aceste momente grele.

Conform rapoartelor, organizația caritabilă a ajutat prin oferirea educație, ambulanțe, truse de igienă și alte obiecte profesioniștilor medicali locali care se află în prima linie în Afganistan, Somalia, Libia și alte câteva țări.

,,În aceste perioade de încercare, speranța provine din lumina umanității noastre comune”, a transmis personalului, prințul Harry. Nicăieri nu este acea lumină mai puternică decât la The HALO Trust”, a adăugat el.

Harry a adus un omagiu acestui „pivot” . A lăudat capacitatea HALO de a continua să lucreze în toate cele 25 de țări, indiferent de pericole.

„Pe măsură ce țările își închideau frontierele, blocajele au intrat în vigoare și călătoriile internaționale au devenit mai grele, mulți ar fi ales să suspende operațiunile. În schimb, HALO a rămas deschis”, a scris Harry.

„HALO ar fi putut să fi rămas doar la rolul său principal, dar aș dori, de asemenea, să vă salut pentru că ați acționat atât de repede pentru a face față provocărilor prezentate pe neașteptate”, a continuat el.

„Faptul că poți opera în țări afectate de conflict, cum ar fi Afganistanul, este de asemenea o resursă prețioasă în fața unei boli care nu recunoaște liniile de front.

Prințesa Diana a ajutat la semnarea unui tratat internațional

Harry avea doar 12 ani, când mama sa a pășit plină de curaj pe un câmp minier din Huambo în centrul Angolei. O mișcare care a dus direct la un tratat internațional de interzicere a armelor. De atunci prințul a vizitat câmpurile miniere cu HALO Trust în Mozambic în 2010 și în Angola în 2013.

În septembrie 2019, el a vizitat și site-ul exact ca mama sa a mers cu HALO. Acum o comunitate vibrantă, cu mai multe colegii, școli și întreprinderi mici. Prințul a urmat pașii ei curajoși parcurgând un câmp minier și detonând de la distanță o mină.

Diana a captat atenția globală când a trecut prin câmpul minier în 1997. Nu a trăit niciodată să vadă impactul deplin al vizitei sale