Dacă cineva are probleme de sănătate pentru care trebuie să slăbească, caută opțiuni mai sănătoase

Prințesa Diana rămâne unul dintre cei mai controversați membri ai familiei regale britanice, dar este încă lăudată și adorată de oameni din întreaga lume.

Natura ei neînfricata, plină de compasiune și dorința de a înălța societatea încă inspiră milioane de oameni din întreaga lume.

Dar, în timp ce Prințesa Poporului era cunoscută pentru zâmbetul ei captivant și personalitatea înflăcărată, în spatele a tot ceea ce a fost o viață secretă pe care a trăit-o ani de zile! La mult timp după ce Diana a trăit deja numeroasele lupte pentru sănătate, a dezvăluit situația în care a trecut.

O mare suferință

Prințesa Poporului Diana a suferit de această boală „secretă” aproape un deceniu! Foarte puțini oameni au știut
Instagram

Într-un interviu BBC care a avut loc în 1995, Martin Bashir a întrebat-o pe Diana: „S-a raportat ulterior că suferiți [de] bulimie. Este adevărat?”

La care ea a răspuns: „Da, am avut. Am avut bulimie de câțiva ani. Și asta este ca o boală secretă”.

La acea vreme, ea era căsătorită cu Prințul Charles, care este infam pentru aventura sa cu Camilla Parker Bowles, cu care s-a căsătorit mai târziu în 2005.

Declanșarea

Clinica Mayo spune că cauza exactă a bulimiei este necunoscută. Și că mulți factori ar putea juca un rol în dezvoltarea tulburărilor de alimentație precum bulimia.

În biografia „Diana: Her True Story, Princess Diana” scrisă de Andrew Morton în 1992, casetele confesionale ale Prințesei Di au dezvăluit că a suferit de „boala secretă” când avea doar 19 ani și a continuat ani de zile.

„Bulimia a început săptămâna după ce ne-am logodit. Și a durat aproape un deceniu pentru a o depăși.”, spusese ea.

În plus, Diana a spus: Soțul meu și-a pus mâna pe talia mea și a spus: „Oh, un pic dolofană aici, nu-i așa? Și asta a declanșat ceva în mine. Și chestia cu Camilla”, adaugă ea.

Îți provoci asta

În timpul interviului BBC Panorama cu Bashir, ea a explicat: „Îți faci asta pentru că stima ta de sine este la un nivel scăzut și nu crezi că ești demn sau valoros. Îți umpli stomacul de patru sau cinci ori pe zi – unii o fac mai mult. Și îți oferă o senzație de confort. Este ca și cum ai avea o pereche de brațe în jurul tău. Dar este temporar.

Ce este bulimia

Bulimia nervoasă, numită și bulimia este o tulburare de alimentație gravă, în care persoanele care suferă de această boală mănâncă în cantități mari. Ceea ce înseamnă binge-eating, și apoi „purge” adică pentru a încerca să scape de ea.

Este un obicei nesănătos și care pune viața în pericol. În care oamenii încearcă să scape de calorii pentru a preveni creșterea în greutate. Această afecțiune ar putea fi caracterizată prin nevoia de a se auto-induce în mod regulat vărsăturile sau de a folosi greșit laxative. Dar și suplimente de slăbire, diuretice sau clisme după înghițire.

De asemenea, se poate recurge la post, dietă restrictivă sau rutină de antrenament intensă și exhaustivă.

Bulimia poate fi foarte îngrijorătoare

Unii oameni nici măcar să nu știu că au această afecțiune. Motiv pentru care înțelegerea simptomelor este esențială. Iată câteva dintre semnele de avertizare ale bulimiei:

– Prea preocupat de greutatea și forma corpului tău.

– Experimentarea fricii și anxietății de a crește în greutate.

– Consumul frecvent de cantități mari într-un mod rapid.

– Vărsături auto-induse pentru a scăpa de calorii.

– Răsfățarea cu diete stricte, post și exerciții excesive.

– Folosirea suplimentelor alimentare și produselor prietenoase cu pierderea în greutate.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.