Prințesa Dubaiului, Latifa, fiica emirului Dubaiului, Șeicul Mohammed nu a mai fost văzută de la încercarea eșuată de a fugi din Dubai.

În anul 2018, Latifa a încercat să fugă din Dubai cu ajutorul prietenei sale  Tiina Jauhiainen. Planul său a eșuat, deoarece cele două au fost prinse de către ofițerii armați ai Emiratelor, iar ea a fost adusă cu forța înapoi acasă. De atunci, fata nu a mai fost văzută în public.

Ele au fost prinse în apropierea Indiei, când barca pe care se aflau a fost asaltată de forțele speciale arabe. Se pare că prințesa le-ar fi solicitat să o împuște, cerându-le să facă asta și să nu o ducă înapoi în Dubai.

 Tiina Jauhiainen a povestit că Latifa a mai încercat să evadeze în trecut de 3 ori, însă de fiecare dată a fost prinsă și trimisă în închisoare, unde a fost supusă torturii. Vorbind despre noaptea în care au fost prinse, ea a relatat cum a fost legată la ochi și trimisă în închisoare. A fost eliberată abia după ce un videoclip cu Latifa a fost făcut public, înregistrat chiar de prințesă în cazul în care planul de evadare va eșua.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=UN7OEFyNUkQ[/embedyt]

În videclip, Latifa povestea cum a fost trimisă în închisoare din ordinele propriului tată, fiind torturată și bătută. La scurt timp, videoclipul a ajuns viral, iar Tiina a fost eliberată. Cu toate acestea, nimeni nu mai știe nimic de Latifa.

Deoarece prințesa nu a mai fost văzută, întreaga lume își face griji pentru ea. Vărul Latifei, Marcus Essabri a declarat recent că a încercat să afle mai multe despre ea, însă nu a reușit. Cu toate că este mai mult decât sigur că prințesa este în viață, el crede că este ținută închisă și nu poate garanta că ea este în siguranță.

De la nefericitul incident, Tiina a ajutat-o pe prințesă să lanseze o campanie intitulată #FreeLatifa (trad. „eliberați-o pe Latifa”). Scopul acestei mișcări este ca justiția să facă dreptate în cazul răpirii prințesei de către propia familie. De asemnea, se solicită modificarea drepturilor femeilor din Uniunea Emiratelor Arabe.

Deși familia Latifei a anunțat că fata este în siguranță acasă, oamenii din toată lumea nu sunt siguri de acest lucru. Campania a devenit foarte populară, iar rezultatele ei sunt așteptate să apară, iar prințesa să fie în siguranță și eliberată.