A fost lansat primul vaccin intranazal COVID-19.

iNCOVACC, primul vaccin intranazal COVID-19 a primit aprobarea de la Organizația Centrală pentru Controlul Standard al Medicamentelor.

Bharat Biotech International Limited, lider în producția de vaccinuri, a anunțat că primul vaccin intranazal din lume pentru Covid-19, iNCOVACC, a primit aprobarea din partea Central Drugs Standard Control Organisation pentru utilizarea restricționată în situații de urgență pentru cei cu vârste de 18 ani și peste, pentru doze de rapel heterologe.

Acest vaccin candidat a fost evaluat în fazele I, II și III ale studiilor clinice cu rezultate de succes, a precizat compania din Hyderabad.

Sursa: Social media

iNCOVACC a fost special formulat pentru a permite administrarea intranazală prin picături. Sistemul de administrare nazală a fost conceput și dezvoltat pentru a fi rentabil în țările care au  venituri mici și medii.

Bharat Biotech a precizat că datele de lansare, prețurile și disponibilitatea vor fi anunțate în timp util.
iNCOVACC este stabil la 2-8 grade Celsius pentru o depozitare și o distribuție ușoară.

„iNCOVACC, este un vaccin intranazal pentru schema primară cu 2 doze și pentru doza de rapel heterologă. Aceasta este o mare realizare pentru noi și pentru comunitatea științifică globală, care permite administrarea nazală a vaccinurilor COVID.

În ciuda lipsei de cerere pentru vaccinurile COVID, am continuat dezvoltarea de produse în domeniul vaccinurilor intranazale pentru a ne asigura că suntem bine pregătiți cu tehnologii de platformă pentru viitoarele boli infecțioase”, a declarat președintele și directorul general al Bharat
Biotech.

iNCOVACC a fost conceput pentru o distribuție eficientă. De asemenea, a fost creat pentru o administrare ușoară și fără durere.

Reprezentanții companiei Bharat Biotech a declarat că iNCOVACC are avantajul dublu de a permite dezvoltarea mai rapidă a vaccinurilor specifice variantelor de COVID-19 și o administrare nazală ușoară care permite imunizarea în masă pentru a proteja împotriva variantelor. În același timp, iNCOVACC promite să devină un instrument important în vaccinările în masă în timpul pandemiilor și endemimilor.

Bharat Biotech International Limited este o companie de biotehnologie multidimensională specializată în cercetare și dezvoltare orientată spre produs. Compania se ocupă de fabricarea de vaccinuri și produse bioterapeutice.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.