Primul dinozaur care a reușit să înoate era un prădător de temut. Acesta a fost un teropod enorm, se crede că ar fi fost cel mai mare din specia sa. Reușind să atingă înălțimea de 59 de metri, făcându-l pe tyrannosaurus rex să pară un pitic de doar 19 metri. Deși s-a crezut mult timp că era biped 100%. Noi cercetări au atestat faptul că prefera mersul în toate cele 4 membre ale sale. Așadar, primul dinozaur care a reușit să înoate și-ar fi dezvoltat această funcție pentru a-şi asigura hrana. Principalul său avantaj era forma coloanei sale vertebrale. Care îl ajuta să înoate, funcționând ca un fel de vâslă.

„Acesta a fost practic un dinozaur care încerca să-și construiască o coadă de pește”, spune Nizar Ibrahim

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Primul dinozaur carnivor înotător a avut perioada sa de glorie în era cretacică. Aceasta se încadrează în mai marea eră a reptilelor: Mezozoic. În ea intră și perioadele Triasic și Jurasic. Această mare perioadă a durat undeva la 252 milioane ani, adică până acum circa 66 milioane ani. Cântărea undeva la 4 000 de kilograme și avea o lungime de 18 metri. Cel mai mare carnivor, care, se pare că se hrănea cu mulți carnivori mai mici decât el. Contribuția sa în ecosistem a fost una uriașă.

Descoperirea dinozaurului uriaș

Cercetători au reușit să descopere această creatură fabuloasă, de curând, cu toate funcțiile sale. Spinii osoși care ieșeau din coloana reptilei uriașe, aveau particularitatea de-a se undui când, creatura, dorea să înoate. Fosilele acestui exemplar deosebit, au fost descoperite prima dată în urmă cu mai bine de un secol. Paleontologul și aristocratului de origine bavareză Ernst Freiherr Stromer von Reichenbach.

„În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, bombardamentele aliaților l-au determinat pe Stromer (…) să îl roage cu disperare pe directorul muzeului să mute fosilele undeva în siguranță. Directorul, un nazist înfocat, a refuzat, iar bombardamentele au distrus fosilele în 1944. Doar desenele, fotografiile și descrierile din jurnalul de teren au mai rămas pentru a demonstra că fosilele de Spinosaurus ale lui Stromer existaseră vreodată.” natgeo.ro