În această seară, s-a dezlănțuit iadul în Crevedia.

Explozie, după explozie, după explozie a avut loc la o stație GPL din Crevedia care, potrivit unor surse, ar fi funcționat ilegal. În continuare, sunt foarte multe forțe de ordine la fața locului, iar bilanțul victimelor este îngrijorător.

Crevedia s-a transformat în Iadul pe Pământ în această seară. Mâine, inspectorii Insemex vor merge să ancheteze exploziile, mai ales că stația respectivă de GPL funcționa ilegal. Aceasta era sub patronajul lui Ionuț Daniel Dobrea, fiul primarului PSD din Caracal.

Imediat după explozie, s-a încercat să se ia legătura cu primarul din Caracal, dar, inițial, a fost de negăsit. Apoi, după ce a aflat că printre victimele exploziei se află și un angajat de-ai săi, a dat o declarație care a mâniat mai multe persoane. Aceasta a spus că „Îmi pare rău pentru angajatul meu. Dacă au murit dintre pompieri, e treaba lor”.

Opt dintre pacienții care au ajuns la spital sunt intubați. Doi pompieri intubați vor fi transferați în această seară la Spitalul Miliar din Bruxelles cu avioane Spartan. Momentan, nu se cunoaște o oră la care va avea loc transferul, pentru că se încearcă stabilizarea lor.

Din totalul de 46 de pacienți, 28 sunt internați la Spitalul Floreasca. Dintre ei, 7 sunt din rândul pompierilor. Doar în prima oră după explozie, au venit la spital 20 de ambulanțe și a fost activat planul alb. Adică, toate cadrele medicale au fost chemate la locul de muncă și vor rămâne la spital toată seara.

În prezent, traficul pe Ștefan cel Mare spre Floreasca este blocat pentru a crea cordon liber ambulanțelor. 12 spitale din Capitală au anunțat că sunt disponibile pentru a primi pacienți în această seară. În continuare, o persoană este dată dispărută și nici nu se cunoaște identitatea ei.

De asemenea și în rândul pompierilor au existat victime pe care colegii lor abia îi mai recunosc și se folosesc de indicativele de stație pentru a-și da seama cine sunt.