Reclamă
Reclamă

Autorităţile elveţiene au constatat joi primele atacuri cibernetice legate de organizarea de către această ţară alpină a Conferinţei de pace în Ucraina în acest weekend, a informat AFP, preluată de Agerpres.

„Ne aşteptam la astfel de atacuri, nu există niciun pericol acut în prezent”, a indicat Oficiul federal pentru securitatea cibernetică într-un comunicat, fără a atribui originea atacurilor.

Aceste atacuri de suprasolicitare, cunoscute sub acronimul DDoS (Distributed Denial of Service), „au dus la mici blocaje în intervalul de toleranţă definit. Funcţionarea unităţilor vizate nu a fost afectată în mod semnificativ”, a precizat Oficiul.

Reclamă

Cu astfel de atacuri cibernetice, „hackerii vizează să lanseze manevre de perturbare în spaţiul cibernetic pentru a-şi difuza mesajul politic şi a atrage atenţia”, adaugă autorităţile elveţiene, care au spus că se aşteptau la astfel de tentative.

Zeci de lideri din lumea întreagă se vor reuni sâmbătă şi duminică în Elveţia cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru un summit conceput ca un „prim pas” pentru a găsi o cale spre pacea în Ucraina, în prezenţa a aproape 100 de ţări şi organizaţii internaţionale, dar în absenţa Rusiei şi Chinei.

Obiectivul summitului, solicitat de Kiev, este de a „inspira un viitor proces de pace”, dar rezultatul reuniunii rămâne incert. Ucraina speră să obţină un sprijin internaţional larg pentru stabilirea condiţiilor pe care le consideră necesare pentru a se pune capăt războiului.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro