Reclamă
Reclamă

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a mers marţi la Secţia de Poliţie nr. 8 din Capitală pentru a oferi detalii cu privire la plângerea penală referitoare la buletinele de vot preștampilate cu sigla PSD. El a subliniat că Sectorul 2 este cel care are cele mai multe voturi nule, la nivelul întregii ţări, ca procent.

“Sunt patru secţii diferite în care s-au găsit buletine preștampilate, șapte de care știm și pe care le-au raportat cetățenii. Nu știu câte au fost introduse deja în urnă. Cel mai probabil, o parte din aceste buletine preștampilate s-au transformat în voturi nule, pentru că, evident, dacă ele erau deja preștampilate cu PSD și cineva vota altceva, buletinul devenea nul,” a declarat Radu Mihaiu, potrivit News.ro.

El se declară bucuros că sesizările sale privind buletinele preștampilate din ziua votului au dus la demararea unei anchete.

Reclamă

“Sectorul 2 este cel care are cele mai multe voturi nule, la nivelul întregii ţări, ca procent. Sunt 3% voturi nule, media, în rest, este undeva la sub 2%. La noi sunt peste 50% mai multe voturi nule și mă bucur că Poliția face cercetări în acest caz. Sunt convins că toți cei care au făcut acest lucru trebuie să plătească pentru această fraudare a alegerilor,” a mai spus Mihaiu.

Primarul a precizat că “sunt opt plângeri penale de care știu în acest moment și mai sunt plângeri penale pentru vânzare de voturi, în care se dădeau câte 100 de lei, 200 de lei pentru o poză cu buletin votat cu PSD”.

“Avem plângere penală pentru un proces verbal urcat cu semnătură falsă în dreptul reprezentantului USR. Avem plângere penală pentru reprezentantul PSD din Biroul Electoral de sector, pentru presiuni făcute la adresa unor membri ai unei comisii de votare în sensul reflectării greșite a rezultatului votului din acea secție,” a completat Mihaiu.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro