Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că va depune plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2, acuzând abuz în serviciu și instigare la fals în acte publice. „Se vede cu ochiul liber cum se încearcă fraudarea alegerilor de la Sectorul 2. Vom extinde plângerile la mai multe secții unde tot procesul de vot a fost pus sub semnul întrebării, cu buletine preștampilate în ziua votului, cu chei de control care nu se închideau, cu presiune pusă pe președinții nedormiți”, a declarat Mihaiu.

El a subliniat că situația de la Sectorul 2 a degenerat într-un mod inacceptabil. „Am crezut că situația de la Sectorul 2 se poate închide civilizat, dar deja abuzurile sunt de nepermis. Depunem plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2 pentru abuz în serviciu și instigare la fals în acte publice. Legea nu poate fi călcată în picioare din interese politice! Nu se poate trece cu forța peste comisia din secție care declară în scris că rezultatul este viciat flagrant”, a adăugat Radu Mihaiu într-o postare pe Facebook.

Primarul a reiterat că va extinde plângerile la mai multe secții de vot unde procesul a fost descris ca fiind îndoielnic. „Se vede cu ochiul liber modul în care se încearcă fraudarea alegerilor de la Sectorul 2, vom extinde plângerile la mai multe secții unde tot procesul de vot a fost pus sub semnul întrebării, cu buletine preștampilate în ziua votului, cu chei de control care nu se închideau, cu presiune pusă pe președinții nedormiți. Iar cel mai grav, pe secțiile închise (multe forțat), există 504 voturi exprimate care nu se regăsesc nicăieri. Repet, ca să fie clar, 504 oameni au votat, dar opțiunea lor nu apare de niciun fel”, a conchis edilul de sector.