Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat startul campaniei de combatere a țânțarilor pe teritoriul Bucureștiului, cu tratamente ce vor avea loc zilnic între orele 22.00 și 5.00, condiționate de vreme, inclusiv o acțiune specială în fiecare joi seară în parcurile din oraș. Conform declarațiilor sale de pe Facebook, această măsură face parte dintr-un Program Unitar de Acțiune aprobat de Consiliul General al Municipiului București, având prevăzute 14 tratamente.

Zonele vizate de această inițiativă includ spații verzi publice și private, parcuri, locuri de agrement, cimitire, parcări și piețe, fiind astfel o acțiune cuprinzătoare de îmbunătățire a calității vieții locuitorilor Capitalei. Nicușor Dan a subliniat siguranța produselor utilizate în tratamente, aprobate de Ministerul Sănătății, pentru sănătatea oamenilor și animalelor.

Pentru a facilita comunicarea cu cetățenii și rezolvarea promptă a eventualelor reclamații, a fost disponibilizat un număr de dispecerat non-stop și o adresă de email unde pot fi raportate focare de infestare. Această demarcație este văzută ca un pas important în managementul sănătății publice și confortului urban în București.