Reclamă
Reclamă

Primarul din Brenzone sul Garda, regiunea italiană Veneto, a băut apă direct din Lacul Garda pentru a demonstra turiștilor că apa nu este contaminată. Acțiunea sa vine în contextul unei epidemii de gastroenterită care a afectat provincia Verona, determinând rapoarte alarmiste și declanșarea stării de urgență.

Videoclipul care surprinde scena s-a răspândit rapid pe rețelele sociale, generând numeroase comentarii, majoritatea pozitive. Cu toate acestea, nu au lipsit nici criticile și tachinările. Primarul și-a urat la final „sănătate”, un gest simbolic care a captat și mai mult atenția publicului.

„Epidemia de gastroenterită care a izbucnit în provincia Verona este înfricoșătoare”, a declarat edilul. El a subliniat că „nu au fost înregistrate cazuri în comunitatea sa”, dar că localitatea a fost ocolită de turiști „din cauza rapoartelor care au provocat panică”.

Reclamă

Turismul din regiunea Veneto a avut de suferit după ce au fost raportate sute de cazuri de îmbolnăvire cu un virus care provoacă probleme intestinale. Nu este pe deplin clar cum a apărut epidemia de gastroenterită, dar presa italiană speculează că sistemul de canalizare a fost supraîncărcat de precipitațiile masive, permițând virusului să contamineze apa potabilă.

Autoritățile italiene au raportat că focarul a dus la spitalizarea a peste 300 de persoane. Mulți dintre cei afectați suferă de diaree, vărsături, crampe, febră și greață. Norovirusul, identificat drept cauza îmbolnăvirilor, este extrem de contagios, dar de obicei are o durată scurtă de viață.

Acțiunea primarului din Brenzone sul Garda vine într-un efort de a redobândi încrederea turiștilor și a sublinia siguranța apei din Lacul Garda, contribuind la calmarea panicii provocate de rapoartele legate de epidemie.

În concluzie, focarul de gastroenterită a avut un impact semnificativ asupra regiunii Veneto, dar autoritățile locale fac eforturi pentru a demonstra că apa din Lacul Garda nu este contaminată, în speranța de a atrage din nou turiștii în zonă.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro