Marin Voicu, primarul comunei prahovene Ciorani, implicat într-un dosar de fraudare a alegerilor locale din 2020 și acuzat în alt dosar pentru fapte similare referitoare la alegerile parlamentare ale aceluiași an, își propune să câștige un nou mandat. Candidatura sa pentru funcția de primar din partea PSD a fost admisă, conform informațiilor oferite de Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală, citate de Agerpres.

Dosarul legat de fraudarea alegerilor din septembrie 2020 la Ciorani a ajuns în instanță în iulie 2021, cu 23 de inculpați, inclusiv Voicu, care este acuzat de instigare la falsificare. Un total de 20 de persoane sunt acuzate de falsificarea documentelor electorale, iar două de complicitate la acest act. Pe lângă dosarul legat de alegerile locale, Voicu este și sub acuzare pentru presupuse fapte similare în timpul alegerilor parlamentare din 2020, conform Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil.

În contextul alegerilor din 27 septembrie, membri ai secțiilor de votare din Ciorani sunt acuzați că au manipulat procesele verbale pentru a influența rezultatele în favoarea unor candidați. De asemenea, Tribunalul Prahova a evidențiat comportamentul inculpaților care, fără a manifesta trac infracțional, au ‘furat’ voturi, punând în pericol valorile democratice.