Reclamă

După sărbătoarea de Sfântul Ioan, pe 7 ianuarie, brazii uscați împodobesc străzile orașelor, dar nu pentru mult timp. Primăriile din București și alte orașe din țară au pus la dispoziție programe gratuite pentru colectarea brazilor de Crăciun din locurile special amenajate, iar cei care nu respectă regulile riscă amenzi de până la 500 de lei.

Odată colectați, brazii sunt transformați în îngrășământ sau peleți, contribuind astfel la protejarea mediului. Autoritățile au stabilit programe și destinații clare pentru colectarea acestor brazi. În București, fiecare sector are un program specific, iar adresele centrelor de colectare sunt disponibile publicului.

Președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Laurențiu Alexandru Păștinaru, îndeamnă oamenii să depună brazii doar la punctele de colectare: „Brazii uscați sunt un reciclabil valoros. Să îi ajutăm să se întoarcă în natură, depozitându-i doar în vecinătatea platformelor de colectare pentru ca firmele de salubritate să îi poată lua și preda reciclatorilor.”

Primăria Sectorului 3 a transmis un mesaj similar: „Cetățenii Sectorului 3 sunt rugați să îi depoziteze în zona ghenelor de gunoi sau la pubelele stradale din apropierea blocurilor, de unde vor fi ridicați zilnic de echipele de salubritate.” Cetățenii din Sectorul 4 trebuie să lase brazii lângă ghenele de gunoi pentru a fi ridicați de echipele de salubrizare.

În Timișoara și Pitești, locuitorii sunt sfătuiți să lase brazii lângă pubelele de deșeuri reziduale sau să îi predea la centrele de colectare disponibile.

Campaniile sunt desfășurate și promovate activ pe paginile de social media ale primăriilor și ale retailerilor care oferă vouchere valorice pentru brazii predați.

Acțiunile inițiate de primării în lunile ianuarie și februarie urmăresc să asigure colectarea și reciclarea corespunzătoare a brazilor uscați, astfel încât spațiile publice să nu fie afectate și mediul să fie protejat.


Reclamă

Share.
© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro