Reclamă
Reclamă

Primarii din Zalău, Şimleu Silvaniei şi Jibou au fost reconfirmaţi în funcţie, în urma alegerilor de duminică, potrivit datelor provizorii făcute publice de către Autoritatea Electorală Permanentă, după centralizarea voturilor din toate secţiile de votare din oraşele menţionate.

Potrivit sursei citate, la Zalău, primarul social democrat, Ionel Ciunt, a obţinut 58% din voturi, acesta fiind urmat de Fazakas Nicolae (UDMR) şi Claudiu Bârsan (PNL), ambii cu 15% din sufragii. „Ionel Ciunt, primar al municipiului Zalău pentru încă un mandat!”, este mesajul postat, luni, pe pagina de Facebook a PSD Sălaj.

La Şimleu Silvaniei, primarul în funcţie, Cristian Lazăr, şi-a adjudecat un nou mandat, cu aproape 74% din voturi, acesta fiind urmat de candidatul PSD, Romeo Sabău, cu 19% din voturi. „Am câştigat. Peste 70% dintre şimleuani mi-au acordat încrederea pentru un nou mandat de primar”, precizează Cristian Lazăr, pe contul său de Facebook.

Reclamă

Şi primarul din Jibou, social democratul Dan Ghiurco, a fost reconfirmat în funcţie, cu 63% din voturile celor prezenţi duminică, la urne. El a fost urmat de candidatul Forţei Dreptei, Nicolae Bălănean, cu 15,85% din voturi.

În cel de-al patrulea oraş al judeţului, la Cehu Silvaniei, doi candidaţi sunt la egalitate perfectă. Balint Ervin (UDMR) şi Ciprian Antişan (Alianţa PSD-Pro România) au obţinut, fiecare, câte 1.233 de voturi.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro