Reclamă
Reclamă

Primăria din Madrid dorește să folosească cultura ca un refugiu împotriva caniculei și îi îndeamnă pe turiști să viziteze muzeele orașului în cele mai fierbinți momente din vara aceasta. Măsura luată de autoritățile locale „nu va presupune un consum suplimentar de energie”.

Orașul Madrid a devenit o destinație turistică de top, chiar și în plină vară, când temperaturile se apropie sau depășesc 40 de grade Celsius. Datorită unor spectacole gratuite, care beneficiază de aer condiționat, primăria orașului încurajează turiștii să viziteze muzeele, cinematografele și bibliotecile în timpul valurilor de căldură, informează AFP, potrivit Agerpres.

Străinii care vizitează orașul, printre care cei mai numeroși sunt americanii, germanii, francezii și mexicanii, sunt din ce în ce mai mulți, iar fiecare an marchează un nou record de vizitatori. În iulie și august 2023, Madridul a primit peste 1,6 milioane de turiști.

Reclamă

Diminețile sunt destul de suportabile, însă „căldura este o problemă recurentă, iar centrele urbane au nevoie să fie reîmprospătate: chiar și în Parcul El Retiro, la ora 15.00, este cald. Cele mai bune locuri de refugiu sunt cele cu aer condiționat, adică muzeele, cinematografele și bibliotecile”, explică Marta Rivera de la Cruz, consilier municipal pentru cultură și turism.

Muzeele Prado, Reina Sofía și Thyssen, cele mai importante din capitala spaniolă, precum și Galería de las Colecciones Reales, vor găzdui reprezentații gratuite de flamenco între orele 15:00 și 17:00, practic în fiecare zi din iulie și august.

Nume mari ale flamenco-ului, cum ar fi Eduardo Guerrero, Rafael Andujar sau Yolanda Osuna, vor cânta și dansa în fața publicului în cadrul acestor reprezentații.

Cinematografele vor încerca, la rândul lor, să atragă turiștii și localnicii prin prețuri reduse pentru primele proiecții (în jurul orei 16:00), în timp ce bibliotecile vor oferi spectacole de monologuri umoristice la începutul după-amiezii.

Măsura, implementată pentru prima dată în această vară, „nu va presupune un consum suplimentar de energie”, a subliniat Marta Rivera de la Cruz, care preferă să evite să vorbească despre lupta împotriva schimbărilor climatice, ci mai degrabă despre „o schimbare de atitudine față de căldură” și despre „conștientizare”.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro