Hotărârea iniţiată de Primarul General, Gabriela Firea, pentru modificarea proiectului Newborn – Oncofertilitate a primit astăzi votul consilierilor generali.

„Am iniţiat în anul 2018 proiectul „Newborn – Oncofertilitate”, preluat din lista celor primite în Campania „Propune pentru Bucureşti”. Cu un buget multianual de aprox. 190.000 de euro, proiectul este derulat prin Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr.Panait Sîrbu”, şi are ca scop acordarea de sprijin financiar pentru prezervarea fertilităţii, celor care urmează să înceapă tratamentele oncologice”, a declarat Gabriela Firea.

Reclamă

„Proiectul HCGMB de astăzi aduce o modificare: includem o nouă procedură în categoria celor decontate, pe lângă prelevarea, crioconservarea şi congelarea materialului genetic. Noua procedură decontată, aplicabilă doamnelor care beneficiază de proiect, este stimularea ovariană, pentru că specialiştii ne-au semnalat că sunt cazuri în care este necesară şi această etapă, pentru a creşte cât mai mult şansele celor afectaţi de a deveni părinţi”, a spus directorul medical ASSMB Ablakim Turkes.

Proiectul „Oncofertilitatea” s-a născut din dorinţa legitimă de a ajuta persoanele diagnosticate cu cancer să aibă copil chiar şi după tratamentele oncologice, tratamente care pot avea ca reacţie adversă – temporară sau permanentă – infertilitatea.

Proiectul se derulează prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale a Municipiului Bucureşti.