Potrivit delarației primarului Timișoarei, coleg de partid cu Vela, în cadrul PNL, polițiștii locali timișoreni ar avea salarii nete lunare cuprinse între 2.

000 și 5.000 de lei, cei cu funcții de conducere au salariile între 6.000 și aproximativ 7.500 de lei, bani la care se adaugă, în ambele cazuri, normă de hrană.

„Salariile acestea cuprind mai puțin indemnizația de hrană, care este comună și pentru polițiștii Poliției Române. Replica mea la declarația domnului ministru de Interne se limitează la comunicarea situației reale a salariilor în Poliția Locală Timișoara și la exprimarea regretului că domnul ministru a lansat in spațiul public un neadevăr atât de mare privitor la o structură a Primăriei Timișoara” spune Nicolae Robu

Astfel, potrivit declarației primarului Robu, salariile sunt de o altă dimensiune: 2.000-3.000 lei/luna pentru 93 de polițiști locali; 3.000-4.000 lei/luna pentru 132 de polițiști locali; 4.000-5.000 lei/luna pentru 33 de polițiști locali. Salariile funcțiilor de conducere: 6.054 lei/luna pentru șef birou; 6.582 lei/luna pentru șef serviciu; 7.032 lei/luna pentru director executiv adjunct și 7.435 lei/luna pentru director executiv.

Reacția primarului vine după ce ministrul a oferit un interviu pe un post de televiziune, sâmbătă, unde a vrut să precizeze că ajută cât poate angajații MAI.  În contextul emisiunii s-a atins un punct în care s-a vorbit despre persoanele expuse în această perioadă. Moment în care s-a precizat faptul că un polițist local care protejează ordinea publică într-un parc din Timișoara are 8-9.000 de lei, iar unul din MAI, care își riscă viață să prindă un criminal, are la jumătate din salariul polițistului local.

„Polițiștii locali sunt în subordinea primăriilor, s-au mărit salariile la primarii și, în mod automat, funcționarii de acolo au salarii foarte mari. De exemplu, un polițist local care protejează ordinea publică într-un parc din Timișoara are 8-9.000 de lei, iar un polițist din MAI care își riscă viață să prindă un criminal are la jumătate din salariul polițistului local”, a declarat ministrul Marcel Vela.