Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, a participat ieri, 12.02.2020, la Liceul Tehnologic “Cezar Nicolau” din Brăneşti (judeţul Ilfov), la activitatea de promovare a învăţământului profesional şi tehnic, cu accent pe învăţământul dual, din cadrul campaniei “Meseria face diferenţa!”

Evenimentul a evidenţiat oportunităţile pe care le au elevii prin parcurgerea unui traseu profesional. Totodată se remarcă abordarea extrem de aplicată a unităţii de învăţământ care valorizează experienţa elevilor săi şi a partenerilor de practică, operatori economici, în acţiunile de promovare a învăţământului profesional şi tehnic şi a celui profesional-dual. Unii dintre elevii acestui liceu au devenit, începând de astăzi, “ambasadori” ai învăţământului profesional, tehnic şi dual, capabili să convingă viitorii absolvenţi de clasa a VIII-a să aleagă ce este mai bine pentru ei în vederea valorizării abilităţilor şi deprinderilor pe care le au.

“Dacă suntem cu toţii alături de şcoală şi dacă înţelegem cât de importantă este educaţia, se pot realiza lucruri frumoase, se poate crea starea de bine în şcoală. Cu toţii ne dorim o Românie modernă. Dar, pentru a avea o Românie modernă, trebuie să avem o Românie educată. Dragii mei, munciţi în spiritul educaţiei! Construiţi-vă un parcurs educaţional în care să arătaţi că Meseria face diferenţa!”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, în cadrul întâlnirii de azi cu elevii Liceului Tehnologic “Cezar Nicolau” din Brăneşti.

La această activitate au participat şi Daniel-Tudorel Zamfir, prefectul judeţului Ilfov, Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov şi Niculae Cismaru, primarul localităţii Brăneşti.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării încurajează parteneriatul între toţi factorii implicaţi în vederea asigurării condiţiilor optime pentru educaţie şi pregătire profesională a elevilor, în vederea unei inserţii de succes pe piaţa forţei de muncă.

Săptămânal, prin intermediul campaniei “Meseria face diferenta”, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va prezenta meseriile care pot face diferenţa. Toate materialele vor fi vizibile pe site-urile alegetidrumul.ro şi edu.ro.

Campania “Meseria face diferenţa!” se va derula în toată ţara până pe data de 11 martie 2020.