Simona Halep a pierdut șansa calificării în finala Australian Open în fața sportivei Garbine Muguruza cu scorul de 6-7 (10-8), 5-7.

Unul dintre cei doi antrenori ai Simonei, Artemon Apostu-Efremov, a analizat meciul și a făcut primele declarații despre eliminarea româncei de la Melbourne.

Reclamă

”Din păcate, astăzi, un gram de inspirație și de noroc și Simona ar fi fost în finală. Suntem mândri de ea, de felul cum a gestionat meciurile, cum a luptat, și sperăm să mai fie în această fază și să treacă mai departe. A servit excelent Muguruza astăzi. A fost un nivel foarte bun de joc de ambele părți și oricare din cele două merita să ajungă în faza finală.

Au fost schimburi de mingi de-a dreptul senzaționale. Totul s-a decis la câteva decizii mai inspirate. A fost foarte cald, Simona e nevoită să alerge foarte mult, mai ales pentru a-i face față unei jucătoare ca Muguruza. Bineînțeles, condițiile au fost la fel pentru ambele jucătoare.Orice înfrângere este dureroasă, dar Simona are un caracter puternic și sigur îl va gestiona și va învăța din el. Ne întoarcem acasă și vom face programul de antrenament”, a spus Apostu-Efremov, într-o intervenție telefonică la Digi Sport Matinal.