Reclamă

La mai bine de 24 de ore de la prăbușirea dronei americane în apele Mării Negre, Klaus Iohannis a făcut primele declarații despre incident. El a preferat să nu intre în detalii, ci în schimb a precizat că Statele Unite ale Americii sunt singurele care pot oferii informații.

Aflat în vizită oficială în Bulgaria, președintele Iohannis a răspuns întrebărilor legate de drona americană, doborâtă de aeronavele rusești. Șeful de stat a oferit un răspuns scurt, alegând să caracterizeze întreg incidentul în câteva cuvinte.

Incidentul cu dronă care a avut loc ieri este un incident grav şi regretabil. Comunicarea oficială despre aceste chestiuni se face de către partea americană., a declarat Klaus Iohannis.

Și dacă liderul de la București a fost destul de succint în declarații și nu a oferit prea multe detalii, omologul său bulgar a vorbit mai pe larg despre subiect.

Președintele Rumen Radev a subliniat cât de importantă este securitatea întregii lumi în aceste momente. De asemenea, el a vorbit și despre războiul din Ucraina, dar și despre riscul ca acest conflict cu Federația Rusă să se extindă și în alte țări.

Bulgaria dă semne că se teme de extindere a conflictului din Ucraina

Tocmai de aceea, armata Kievului trebuie să primească ajutoarele de care are nevoie, a mai lăsat liderul de la Sofia să se înțeleagă. El a mai ținut să reamintească de evenimentele recente care au stârnit spaimă în rândul populației, legată de un posibil război.

Dacă acest conflict va continua, în timp se va extinde teritorial. Deci aceste conflicte se vor extinde. Vedeţi şi explozia care a avut loc asupra interconectorului, moartea multor cetăţeni civili, acum şi întâmplarea cu această dronă asupra Mării Negre. Asta trebuie să ne spună că fiecare zi în care are loc război măreşte riscul nu doar pentru economiile noastre şi sistemele sociale, ci şi riscul garantării păcii şi securităţii noastre., a declarat Radev.

Drona americană a decolat din România și survola zona internațională a Mării Negre. Statele Unite ale Americii au precizat că aeronava fără pilot nu era înarmată, ci efectua o misiune de supraveghere.

Însă avioanele Federației Ruse au considerat-o o amenințare. Motivul invocat a fost faptul că s-a apropiat prea mult de insula Crimeea, teritoriu controlat de Moscova. Astfel că piloții au doborât drona, care nu a fost încă recuperată.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro