Daniela Boscor are 48 de ani și este prima femeie din România infectată cu noua variantă a coronavirusului, Omicron. Brașoveanca a vorbit, în premieră, despre starea ei de sănătate și simptomele pe care le are.

Prima femeie confirmată cu noua tulpină Omicron este una din pacienţii la care rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul Cantacuzino. Ea a declarat, la Antena 3, că se simte bine, dar este un pic speriată.

„Inițial am aflat de la televizor că la testul antigen am ieșit negativ toţi. Dimineața m-au sunat că sunt pozitivă. Nu am avut simptome.

Nu am simptome de COVID, am simptome de răceală, pur şi simplu. Nas înfundat, putină răgușeală. Miros, gust am. Un pic m-am speriat. O să mă sune şi mâine să vadă dacă e nevoie de o evaluare. Nu ştiu ce o fi mâine”,prima femeie din România confirmată cu noua tulpină Omicron.

Prima femeie care s-a infectat cu tulpina Omicron a călătorit în Africa de Sud alături de fiul și cumnatul ei

Daniela Boscor a călătorit la sfârşitul lunii noiembrie în Africa de Sud împreună cu fiul și cumnatul ei. Atunci când cei trei au vrut să se întoarcă în România, zborurile au fost anulate.

„Copilului o să îi facă test la 8 zile, la fel şi cumnatului meu cu care am călătorit. Şi el este negativ. Peste tot unde am fost se purta mască, ne dezinfectau nu ştiu.

Este posibil să fi luat din avion că acolo au fost mai mulţi cetățeni din Polonia, Spania, Polonia, Bulgaria, au fost cei de la rugby toată echipa. Dacă se răspândește aşa de rapid este posibil”, a spus Daniela Boscor, prima femeie din România confirmată cu noua tulpină Omicron, potrivit aceleași surse.

Declarațiile Danielei Boscor, prima femeie din România, infectată cu varianta Omicron: „Mi-e un pic teamă...”
Pixabay

Măsurile luate pentru a limita răspândirea Omicron

Autoritățile au anunțat că urmează să ia o serie de măsuri pentru a limita răspândirea variantei Omicron în România. Acestea ar putea intra în vigoare chiar de luni.

Astfel, românii și cetățenii europeni care vin din țări din afara UE trebuie să aibă un test negativ PCR pentru COVID-19, făcut cu 48 de ore înainte. Măsura este valabilă și pentru cei vaccinați. Persoanele nevaccinate intră în carantină pentru 10 zile.

Cetățenii europeni care vin din state UE vor prezenta certificatul verde care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau un test PCR negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte.

Persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală care vin din state UE aflate în zona roșie de risc epidemiologic vor fi carantinate 19 zile. Nevaccinații din Ue din Zina roșie , carantina 10 zile .

Cei care sunt nevaccinați, nu au trecut prin boală și nu au test PCR stau în carantină 14 zile.