Reclamă
Reclamă

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a anunțat că prima condamnare cu închisoare în baza Legii Anastasia a fost pronunțată de Judecătoria Alba Iulia. Un tânăr de 19 ani, care a condus băut și a ucis trei persoane, a primit cinci ani de închisoare cu executare, în primă instanță.

„Prima condamnare la închisoare cu executare în baza Legii Anastasia a fost pronunțată de Judecătoria Alba Iulia, pe 29 mai. Un tânăr de 19 ani a primit 5 ani de închisoare cu executare, în primă instanță, după ce a ucis trei persoane, în noaptea de 28 august 2023, la o lună de la intrarea în vigoare a Legii Anastasia. Șoferul avea o alcoolemie de aproape 2 la mie și și-a recunoscut faptele. Cei trei tineri decedați aveau 17, 18 și 25 de ani. Ultimul trebuia să se căsătorească, logodnica sa urmând să nască în perioada ulterioară evenimentului rutier”, a scris Cazanciuc, joi, pe Facebook.

El amintește că cei care se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor sau fără permis auto și ucid pe cineva riscă închisoarea cu executare.

Reclamă

„Nu ignorați legea, nu ignorați viețile altora și nici pe a voastră. Nu vă mai urcați la volan băuți, drogați sau fără permis auto. Riscați închisoarea cu executare dacă ucideți pe cineva”, a mai scris Cazanciuc.

Senatorul arată că o lege intrată recent în vigoare, pe care a inițiat-o, prevede suspendarea cu până la 10 ani a dreptului de a avea permis, în cazul consumului de droguri sau a unei alcoolemii peste limita penală, de 0,8 la mie.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro