Senatorul PSD Robert Cazanciuc a anunțat că prima condamnare cu închisoare în baza Legii Anastasia a fost pronunțată de Judecătoria Alba Iulia. Un tânăr de 19 ani, care a condus băut și a ucis trei persoane, a primit cinci ani de închisoare cu executare, în primă instanță.

„Prima condamnare la închisoare cu executare în baza Legii Anastasia a fost pronunțată de Judecătoria Alba Iulia, pe 29 mai. Un tânăr de 19 ani a primit 5 ani de închisoare cu executare, în primă instanță, după ce a ucis trei persoane, în noaptea de 28 august 2023, la o lună de la intrarea în vigoare a Legii Anastasia. Șoferul avea o alcoolemie de aproape 2 la mie și și-a recunoscut faptele. Cei trei tineri decedați aveau 17, 18 și 25 de ani. Ultimul trebuia să se căsătorească, logodnica sa urmând să nască în perioada ulterioară evenimentului rutier”, a scris Cazanciuc, joi, pe Facebook.

El amintește că cei care se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor sau fără permis auto și ucid pe cineva riscă închisoarea cu executare.

„Nu ignorați legea, nu ignorați viețile altora și nici pe a voastră. Nu vă mai urcați la volan băuți, drogați sau fără permis auto. Riscați închisoarea cu executare dacă ucideți pe cineva”, a mai scris Cazanciuc.