De-a lungul timpului, au existat multe nemulțumiri din partea călătorilor în ceea ce privește pasagerii care urcă la bordul avionului cu copii mici.

Ei bine, această problemă este ca și rezolvată. Una dintre cele mai mari companii aeriene din Europa a înființat un zbor care permite doar adulților de peste 18 ani să urce la bord. Cât ai fi dispus să plătești pentru un asemenea bilet?

Începând cu luna noiembrie, una dintre cele mai cunoscute companii aeriene de la nivelul Europei schimbă regulile de călătorit. Mai exact, începând cu data de 3 noiembrie, compania va înființa un zbor special pentru cei cărora nu le place să audă zgomot de copii sau să fie perturbați de plânsetele celor mici.

„Vinovata” de această măsură pe placul adulților este compania turcă-olandeză Corendon Airlines. Cei care vor să se bucure de liniște, dar și de absența celor mici trebuie să știe că această cursă specială, adults only 18+ se desfășoară doar între Amsterdam și Curaçao. Cei care se vor îmbarca în aceste zboruri nu au voie cu copii, pentru că fix aceasta a fost ideea companiei, de a scăpa de zgomotele de copii și de a crea o rută specială pentru adulți.

Prima companie aeriană europeană care va opera zboruri adults only 18+. Ce variante au cei cu copii mici
Social media

Cât costă un astfel de bilet

„Această zonă din avion este destinată călătorilor fără copii sau oamenilor de afacere care călătoresc și vor să muncească în liniște”, arată comunicatul oficial al companiei aeriene. Ba mai mult, compania crede că o astfel de zonă destinată adults only 18+ îi ferește pe părinți de reacțiile acide ale celor care nu au copii și nu suportă zgomotele.

Zona dedicată persoanelor adulte se va afla în fața avionului. Mai exact, vor fi alocate 9 scaune cu spațiu extra pentru picioare și 93 de scaune standard. Această zonă va fi separată de restul avionul prin pereți și perdele pentru a crea un scut de liniște.

Însă, confortul se plătește, așa că pentru un bilet doar dus, adulții vor trebui să plătească în plus 45 de euro pentru un loc standard, iar 100 de euro în plus pentru un loc cu spațiu extra.