Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogan a declarat că PNL nu părăseşte guvernarea, reafirmând că partidul este unul responsabil şi nu va provoca haos şi dezechilibru în România. Acesta a subliniat că liberalii îşi menţin angajamentele, în contextul în care scorul electoral al partidului a crescut semnificativ, ajungând la peste 28% faţă de 14% anul trecut.

„Suntem un partid responsabil. Nu o să facem doar pentru nişte calcule meschine cu caracter electoral, dezechilibru şi haos în România. Am luptat ca România să rămână stabilă, ca România să ajungă la absorbţie de bani europeni de peste 90%. Deci PNL nu pleacă de la guvernare. Ca să fie extrem de clar acest lucru pentru toată lumea. PNL nu părăseşte corabia guvernării şi Partidul Naţional Liberal sigur că analizează, alături de liderii noştri din ţară, analizăm fiecare situaţie în parte şi acolo unde am pierdut şi acolo unde am câştigat”, a declarat Rareş Bogdan.

Acesta a mai adăugat că rezultatele alegerilor arată că românii au votat în cunoştinţă de cauză. „PNL are peste 13.000 de consilieri locali, peste 500 de consilieri judeţeni”, a precizat el. Rareş Bogdan a menţionat şi renumărarea voturilor la Bistriţa şi Vrancea, acolo unde diferenţele în favoarea PSD sunt foarte mici.

„Le mulţumesc tuturor peste 2,3 milioane de români care au acordat încrederea lor PNL şi mai ales echipei PNL, celor 280.000 de membri şi activişti care au făcut o campanie excepţională. Rezultatele confirmă că PNL rămâne principala forţă de dreapta a României, la un procent de peste 28% la vot politic, o chestiune care ne onorează şi, în acelaşi timp, ne obligă pentru ceea ce va urma în următoarea perioadă a acestui an electoral,” a adăugat el.

Rareş Bogdan a anunţat şi judeţele şi oraşele importante unde PNL a obţinut rezultate semnificative, precum Sectorul 1 Bucureşti, Braşov, Slatina, Botoşani, Iaşi, Oradea, Sălaj, Alba, Cluj, Arad, Ilfov, Giurgiu şi Constanţa. Liberalii au câştigat preşedinţia consiliilor judeţene şi primăriile în numeroase localităţi.

Acesta a mai adăugat că PNL a obţinut opt mandate sigure de europarlamentar şi este posibil să câştige şi un al nouălea prin redistribuire. „Deci Partidul Naţional Liberal obţine, de asemenea, pe scorul politic pentru Parlamentul European, opt mandate sigure, iar în acest moment la numărarea finală a voturilor este posibil să luăm, la redistribuire, în funcţie de jocul rezultatului pe independenţi şi pe S.O.S., şi UDMR, şi al nouălea mandat, pentru Alexandru Muraru, pentru Bruxelles şi Strasbourg,” a explicat Rareş Bogdan.