În urmă cu câteva săptămâni, un tragic accident de mașină a avut loc. Un polițist nu a acordat prioritate pe trecerea de pietoni și a lovit din plin două fetițe. Raisa și Marina au fost victimele polițistului grăbit, grabă care a provocat moartea Raisei.
Mama Marinei, apel disperat pe pagina de fcaebook. Femeia a postat un mesaj în care spune că fiica sa a fost operată la picior și nu se poate întoarce fizic la școală. Trauma psihică suferită a fost foarte puternică.
Mama Marinei, prietena Raisei, apel disperat
„Mă confrunt cu o problemă apărută în urma ordinului ministrului educației prin care se specifică faptul că elevii nu mai au acces la școala online decât dacă suferă de bolile enumerate în acel ordin. Copilul meu a fost victima unui accident rutier, a fost lovită pe trecerea de pietoni de o mașină de poliție, un caz foarte mediatizat. În urma acestul accident a fost operată la picior, iar până în prezent nu s-a recuperat complet pentru a putea relua cursurile fizic.
Pe lângă trauma fizică, a suferit și o traumă psihică foarte puternică, fiindcă și-a pierdut prietena în urma aceluiași accident. Cum aș putea să procedez pentru ca ea să continue cursurile online? O simplă cerere și dosarul medical se pare că nu este suficient. Poate mai sunt părinți care trec prin situația mea și aș vrea să-mi spună cum să procedez sau cui trebuie să mă adresez. Vă mulțumesc!”, a fost mesajul transmis pe un grup de Facebook, de mama Marinei.
Persoanele din social media, revoltate de decizia autorităților
„Solicitare scrisă la școală cu atașament dosar medical. Să vă răspundă în scris, apoi inspectorat și la urma minister. Sănătate multă și recuperare ușoară!”, „Faceți adresă către Ministerul învățământului și către inspectoratul școlar în cadrul căreia expuneți cazul dvs. La care anexați documentele medicale care atestă condiția fetei. În cazul în care nu vă descurcați, vă rog să mă contactați”, „Este o măsură discriminatorie, care poate fi reclamată direct Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, dreptul la educație fiind garantat în exercitare âmpotriva oricăror discriminări (inclusiv pe motive medicale). Persoanele discriminate au dreptul să pretindă despăgubiri proporţional cu prejudiciul suferit, precum şi restabilirea situaţiei anterioare discriminării sau anularea situaţiei create prin discriminare, potrivit dreptului comun. Cererea de despăgubire este scutită de taxă judiciară de timbru”, sunt câteva dintre răspunsurile primite la postare.