Nostradamus, astrologul francez cunoscut pentru previziunile sale îngrijorătoare, a emis o serie de predicții pentru anul 2024, preconizând războaie, foamete și dezastre naturale.

Aceste profeții, consemnate în lucrarea sa intitulată „Les Propheties” (Profețiile) din 1555, au stârnit interes și provocare în aceste vremuri incerte.

Cu toate că scrierile lui Nostradamus sunt în mare parte neclare, el a avut creditul de a face previziuni exacte în trecut, cum ar fi ascensiunea lui Adolf Hitler, asasinarea lui John F. Kennedy, atentatele de la 11 septembrie și chiar pandemia de COVID-19. Cu toate acestea, meritul acestor previziuni rămâne sub semnul întrebării și nu poate fi confirmat în mod cert.

Război și conflict global în 2024?

Potrivit predicțiilor lui Nostradamus, anul 2024 va fi marcat de „lupte și bătălii pe mare” și a afirmat că „un adversar roșu va deveni palid de frică, semănând groază în marele Ocean”. Unii interpretează aceste cuvinte misterioase în contextul tensiunilor globale actuale, sugerând că acest „adversar roșu” ar putea fi China și că aceasta ar putea duce la conflicte și tensiuni grave în regiunea mării Chinei de Sud și în cadrul relațiilor China-Taiwan.

Unele surse sugerează că referirea la „bătălia navală” ar putea fi asociată cu tensiunile Chinei cu insula Taiwan. Având una dintre cele mai mari flote navale din lume, Beijingul ar putea căuta să-și consolideze poziția și influența în regiune, iar acest lucru ar putea duce la escaladarea conflictelor.

Sursa: Social media

Cu toate acestea, este important să menționăm că interpretările profețiilor lui Nostradamus pot fi subiective și pot diferi în funcție de perspective și opinii.

Schimbări în Vatican și familia regală britanică

O altă predicție intrigantă a lui Nostradamus pentru anul 2024 se referă la Vatican și posibila înlocuire a Papei Francisc. Astrologul a scris că „prin moartea unui pontif foarte bătrân, va fi ales un roman de vârstă bună, care va sta mult timp în activitate”.

În ultimii ani, Papa Francisc a avut probleme de sănătate și a fost nevoit să-și anuleze mai multe călătorii și angajamente oficiale, ceea ce alimentează speculațiile cu privire la viitorul său și la eventuala înlocuire.

În același mod, Nostradamus a prezis și un dezastru climatic în 2024, sugerând că vor fi inundații mai mari decât oricând și că pământul uscat va deveni și mai arid. Având în vedere evenimentele extreme legate de schimbările climatice din ultimii ani, cum ar fi incendiile devastatoare și inundațiile majore, această previziune pare să coincidă cu realitatea în continuă evoluție.

În ceea ce privește familia regală britanică, Nostradamus a prezis că un „rege al insulelor” va fi „alungat cu forța” și a indicat faptul că acest „rege” ar putea fi Regele Charles al III-lea. În plus, el a menționat că va fi uns un nou rege care va trăi mult timp și va aduce stabilitate. Cu toate acestea, aceste profeții sunt subiective și nu există dovezi concrete că aceste evenimente vor avea loc în mod specific în anul 2024.