Reclamă

După valul de scumpiri din ultimele luni, era de așteptat ca acestea să nu lipsească nici din sectorul turistic și de agrement, mai ales acum, în plin sezon de iarnă. Astfel, prețurile de la munte au atins un prag uriaș.

Prețurile de la munte, o avere pentru un weekend la schi

Traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere economic. Efectele inflației se resimt din plin în toate domeniile. Era de așteptat ca turismul să devină un adevărat moft în astfel de vremuri.  Prețurile practicate la munte în această perioadă sunt o dovadă clară în acest sens.

Extrem de scumpă la acest capitol este Sinaia. O firmă care are contract cu primăria orașului și care pune la dispoziție serviciile de telegondolă a stabilit tarife usturătoare în acest sens. Astfel,o zi de schi la munte constă putin mai mult decât o cursă cu avionul spre Viena de exemplu.

Doi adulți și un copil  de peste 12 ani vor plăti pentru o singură zi de urcat pe munte aproape 700 de lei. Astfel, un singur weekend la schi poate ajunge la aproape 1500 de lei. Alături de aceste costuri se adaugă cele de cazare, masă și transport până la munte.

Cât costă cazarea la Sinaia

Iubitorii sporturilor de iarnă care ajung în aceste zile la munte trebuie să își pregătească portofelele. Pentru o noapte de cazare la un hotel de 4 stele din Sinaia, turiștii trebuie să scoată din buzunar minim 500 de lei. În cazul unei unități de cazare de 3 stele, prețul de cazare pornește de la 300 de lei. Inclus în aceste tarife este doar micul dejun.

Bineînțeles, se adaugă mesele. Restaurantele au ridicat de asemenea prețurile după valul de scumpiri din sectorul alimentar. Dacă alegeți un drum cu mașina spre Sinaia, din Capitală de exemplu, ar fi de minim 200 de lei în funcție de consumul autoturismului.

În mod cert, drumul cu trenul este mult mai avantajos.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro