Numeroase alimente au fost scumpite în ultima perioadă trezind îngrijorarea românilor

În ultimele luni a existat o adevărată explozie de scumpiri în sectorul alimentar. Astfel, unele dintre produse aproape că și-au dublat prețurile spre disperarea cumpărătorilor.Prețurile alimentelor au ajuns la un prag istoric, iar nivelul de trai pare să scadă tot mai mult și din acest motiv.

Prețurile alimentelor au crescut din nou

Din vară și până acum, produsele alimentare precum mezelurile, lactatele, conservele, dulciurile și chiar carnea s-au scumpit semnificativ.

Pentru un coș de cumpărături cu strictul necesar alimentar, românii plătesc și 2000 de lei la o singură sesiune de cumpărături. Din acest motiv, majoritatea sunt îngrijorați pentru ceea ce ar urma în preajma sărbătorilor.

Un pachet de unt a ajuns să coste chiar și 26 de lei. În același timp se vehiculează că prețul cărnii de porc s-au putea dubla în următoarele săptămâni.

Prețul unui coș de cumpărături dotat cu cele necesare mesei de Crăciun ar putea depăși cu siguranță suma de 3500 de lei. Mâncarea, produsele de curățenie, decorațiunile sunt printre cele mai căutate în această perioadă.

Totuși cei mai mulți dintre români își vor restrânge cu siguranță listele de cumpărături.

Ofertele la alimente sunt vânate de cumpărători

Speriați de prețurile alimentelor de care de izbesc la raft, românii vânează toate ofertele de preț. Recent, un celebru hipermarket a anunțat oferte de preț la ulei și la carne. Magazinul a fost de-a dreptul luat cu asalt de cumpărătorii dornici să cumpere produsele la prețuri mici.

Paradoxul vacanțelor de Crăciun într-un prezent instabil financiar

În timp ce unii dintre români nu își permit nici măcar cumpărăturile alimentare, alții nu sunt deloc speriați de acest context. Mai mult, un număr mare dintre aceștia nu s-au dat înapoi de la a-și rezerva vacanțele pentru perioada sărbătorilor.

Chiar dacă prețul unui sejur în stațiunile montane este mai mult decât piperat, totuși numeroase locuri de cazare sunt deja ocupate. Un exemplu în acest sens sunt Azuga și Predeal. Cu greu mai găsești disponibilitate pentru perioada Crăciunului în hotelurile din acestea.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.