Reclamă

Turiștii români sunt uimiți de unele prețuri exorbitante pe care le practică restaurantele din destinațiile de vacanță de vis, populare din Grecia.

Cât costă un cheeseburger în Thassos

Spre exemplu, prețul unui simplu cheeseburger servit de o tavernă din insula Thassos a atras atenția foarte multor internauți de pe un grup de discuții cunoscut. Oamenilor nu le-a venit să creadă de câți euro au avut nevoie pentru a achita nota.

Sursa: Social Media

Un român a postat câteva imagini cu un cheeseburger pe care l-a comandat la Golden Beach, unul dintre cele mai apreciate locuri din Thassos. Turistul se aștepta ca prețurile pe celebra insulă să fie ceva mai mari, însă a rămas șocat când ospătarul i-a adus nota pentru mâncarea comandată.

Așadar, un simplu cheeseburger, fără cartofi prăjiți, salată sau o băutură lângă, a ajuns să coste 5 euro. Dar pentru ca festinul să fie deplin, turistul român a mai cerut cartofi pentru 2 euro suplimentari, un gyros cu salată și ceapă caramelizată în valoare de 9 euro și o limonadă „home made” care a încărcat nota finală cu încă 5,5 euro.

În total, turistul român a ajuns să plătească 21,5 euro pe un meniu pentru o singură persoană, adică în jur de 105 lei.
Ceilalți utilizatori ai grupului de turism nu au fost prea încântați de „afacerea” făcută de român. Cei mai mulți au apreciat că o asemenea masă este cam scumpă. Mai ales că este vorba de un singur meniu. Lucrurile se schimă în momentul în care mergi la o astfel de masă alături de copii sau alți membrii ai familiei. Alți internauți consideră că, în condițiile date, prețurile grecilor sunt destul de bune.

„Cheeseburger? Ăsta poate e ceva bun, dar sigur nu e cheeseburger. În rest, se reglează din pâine și cartofi”, „Să dai 21.5€ pe o chifla cu câțiva cartofi prăjiți și un pahar de apa cu lămâie… Asta înseamnă să ‘fi’ mafiot! Neam descurcăreț grecii”, „Nu e chiar așa, nu te obliga nimeni”, sunt doar câteva dintre comentariile lăsate de utilizatorii grupului de Facebook.

Cel mai scump hamburger din România

Hamburger învelit în foița de aur, cu vită din Japonia, servit cu homar sau crevete uriaș de Madagascar. Sunt propunerile bucătarilor din restaurantele cu ștaif pentru românii excentrici.
Este lesne de înțeles că un astfel de preparat e echivalentul salariului mediu pe o luna. Există însă oferte pentru toată lumea, cu vită angus sau chiar quinoua, dacă sunteți vegetarieni. Restaurantele care au introdus burgerii în meniu s-au triplat în doi ani.
Prețul cerut: 1.500 de lei. Vi se pare că e la fel de scump că o bijuterie? Ei bine, nu sunteți departe de adevăr. Chiflă colorată cu cerneală de sepie este învelită în foița de aur de 23 de karate, iar ingredientele sunt aduse din toate colțurile lumii: vită din Japonia, homarul din Oceanul Atlantic, crevetele uriaș din Madagascar, cartofii din Kongo, iar trufele sunt românești.

Reclamă

Share.

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro