Reclamă
Reclamă

Prețul kilogramului de miel a ajuns la 49.99 lei în magazinele Mega Image din București, o creștere semnificativă față de anul trecut, în contextul în care sărbătorile Pascale se apropie. Această creștere de preț se înscrie în trendul general de scumpire a alimentelor în țara noastră, unde prețurile au crescut în medie cu peste 22% în 2024. Pasca va fi astfel cea mai scumpă din ultimii 21 de ani pentru români, care se pregătesc să achite mai mult cu aproape un sfert pentru masa de sărbătoare.

Deși porumbul, unul dintre ingredientele principale folosite în hrănirea mieilor, s-a ieftinit, prețul cărnii de miel a crescut. Fermierii susțin că acest trend de creștere a prețului nu ar fi trebuit să aibă loc. „Anul acesta carnea de miel nu trebuia să fie mai scumpă, pentru că porumbul s-a ieftinit, a scăzut după ce a fost adus și din Ucraina. Dimpotrivă, carnea trebuia să scadă cu 10 lei kilogramul”, a declarat un fermier.

Cu toate acestea, cererea mare și oferta mică de carne de miel au condus la creșterea prețului. „Carnea de miel s-a scumpit pentru că cerința e mare, iar oferta este mică, s-au împuținat în țară turmele de oi”, a explicat același fermier. Acesta mai adaugă că, deși la piață un kilogram de carne de miel poate ajunge la 60 de lei, fermierii o vând cu 45-50 de lei kilogramul.

În pofida prețurilor ridicate, mielul rămâne o prezență constantă în meniul de Paște al românilor, care nu renunță la acest produs tradițional. În căutarea celor mai mici prețuri, românii au început să își facă cumpărăturile pentru masa de sărbătoare, în speranța de a găsi oferte mai bune.

Reclamă

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro