Reclamă
Reclamă

Prețul berii la Oktoberfestul din Germania va crește cu o medie de 3,9% și va depăși pentru prima dată pragul de 15 euro, a anunțat miercuri orașul München.

O halbă de bere de 1 litru la festivalul din capitala Bavariei va costa între 13,60 și 15,30 euro în acest an, a declarat municipalitatea, citată de agenția germană de presă DPA.

Anul trecut, intervalul de preț pentru un litru de bere la festival a fost între 12,60 și 14,90 euro.

Reclamă

În calitate de organizator al Oktoberfest, municipalitatea verifică dacă prețurile calculate de proprietarii de terase și baruri sunt rezonabile. Pentru a face acest lucru, le compară cu prețurile practicate de marile unități de catering din München. Acestea percep în prezent între 7,70 și 12,80 euro pe litru de bere de export.

Cu toate acestea, berea Oktoberfest implică costuri suplimentare. Aceasta este fabricată special pentru festival și este tare, cu un conținut de alcool de aproximativ 6%.

În plus, proprietarii trebuie să monteze și să demonteze corturile pentru cele două săptămâni ale festivalului și există muzică live pe durata Oktoberfest, iar acest lucru înseamnă costuri.

În urmă cu 20 de ani, un litru de bere costa între 6,70 euro și 7,10 euro.

Și băuturile nealcoolice de la Oktoberfest vor fi mai scumpe în acest an: un litru de apă de masă va costa în medie 10,48 euro, față de 10,04 euro în 2023, o bere Spezi 12,23 euro, față de 11,65 euro în 2023, iar limonada 11,67 euro, față de 11,17 euro în 2023.

Vestea bună: dacă doriți să economisiți bani la Oktoberstul bavarez, și să vă potoliți setea gratuit, vă puteți servi la fântânile cu apă potabilă. Anul acesta există 10 dintre acestea la fața locului, de două ori mai multe decât anul trecut.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro