În contextul conflicului continuu cu Rusia și dificultăți semnificative în mobilizarea voluntarilor, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat o lege ce reduce vârsta de mobilizare militară de la 27 la 25 de ani.

Acesta reprezintă un pas major în eforturile țării de a suplimenta forțele sale armate, într-o perioadă când aceasta se confruntă cu lipsuri de personal în fața invaziei ruse. Legea urmează să intre în vigoare începând cu ziua de miercuri, imediat după promulgare, a anunțat parlamentul Ucrainei, Rada, pe site-ul oficial.

Governul urmează să ajusteze reglementările în conformitate cu noile prevederi într-un termen de șase luni. Această mișcare vine după mai multe luni de dezbateri cu privire la înrolarea în armata ucraineană, care se confruntă cu scăderea numărului de voluntari și pierderi greu de estimat pentru public. Volodimir Zelenski a evidențiat în decembrie 2023 faptul că armata ar putea ajunge să mobilizeze până la 500.000 de persoane suplimentare, număr ajustat ulterior în jos de către noul comandant-șef, Oleksandr Sîrski.