Președintele Senatului, Alina Gorghiu, îndeamnă la comasarea alegerilor din 2024. Argumentul acesteia este că mai multe runde de alegeri ar putea crea haos în țară. Acest lucru ar putea duce la blocarea administrației statului. În opinia sa, România ar putea fi paralizată în 2024.

Dacă partidele din coaliția de guvernare aleg să nu comaseze alegerile, vor fi probleme, spune Alina Gorghiu. Liberala susține că România nu poate suporta patru runde de alegeri la date diferite. Motivul este că o nouă campanie electorală va începe chiar în timpul celei precedente.

Aceasta a precizat că este o discuție serioasă pe care nu dorește să o transforme într-o polemică. PNL nu trebuie să se teamă să susțină public această idee. Alina Gorghiu consideră comasarea alegerilor ca fiind un lucru firesc.

Alegerile din 2024 ar putea fi comasate

Pentru orice proiect realist este nevoie de consens și de o majoritate. Aceasta a subliniat faptul că ideea comasării alegerilor a fost testată în sondaje de opinie. Rezultatele arată că aproape 70% dintre respondenți nu doresc să aibă un an blocat.

Președintele Senatului, despre alegerile din 2024: România ar putea fi paralizată! Alina Gorghiu, avertisment dur

În 2024, ar putea avea loc patru tipuri de alegeri în cinci duminici. Acest lucru ar însemna patru luni și jumătate de campanie electorală. Precampania ar mai adăuga alte patru luni și jumătate. Conform Alinei Gorghiu, acesta ar putea fi un scenariu haotic pentru 2024.

Alina Gorghiu: Anul 2024 ar putea fi haotic

Alina Gorghiu nu își dorește o administrație blocată. Nu vrea instituții care să aștepte 12 luni pentru a vedea cine va fi conducătorul. Preferă cât mai puține momente tensionate și mai multă productivitate, conform Euronews.com. Gorghiu consideră că realizările sunt mai importante decât câștigarea unor procente în plus.

Alina Gorghiu a adăugat că decizia privind comasarea alegerilor va fi luată de coaliția de guvernare. Dacă coaliția va dori, se va realiza comasarea alegerilor. În caz contrar, ne așteaptă un an plin de provocări. Președintele Senatului este de părere că electoratul va fi epuizat. Acesta se întreabă cine va mai veni la alegerile din decembrie.