Reclamă
Reclamă

Președintele Secției de votare nr. 387 din localitatea vasluiană Satu Nou, comuna Muntenii de Sus, a fost înlocuit după ce s-a prezentat la secție în stare avansată de ebrietate. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui, Oana Șopu, a confirmat pentru Agerpres incidentul. „Sunt efectuate cercetări pentru a se stabili dacă bărbatul a ajuns la secția de votare la volanul unui vehicul, caz în care ar urma să fie întocmit dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a declarat aceasta.

Înlocuirea președintelui secției de votare a avut loc pentru a asigura desfășurarea în bune condiții a procesului electoral și pentru a menține integritatea acestuia. Autoritățile locale monitorizează îndeaproape situația și colaborează cu IPJ Vaslui pentru elucidarea circumstanțelor precise ale incidentului.

Reclamă

În contextul acestui eveniment, autoritățile fac apel la responsabilitate și respectarea legilor în vigoare, în special în perioada electorală. Institutul va continua să asigure prezența necesară a forțelor de ordine pentru prevenirea și gestionarea oricăror alte incidente pe durata procesului electoral.

Reamintim că incidente legate de consumul de alcool în cadrul secțiilor de votare pot reprezenta o încălcare gravă a legislației în vigoare și pot atrage sancțiuni severe, inclusiv dosare penale în cazurile extreme.

Incidentul din Satu Nou subliniază importanța vigilenței autorităților și a responsabilității individuale în cadrul proceselor democratice, pentru a asigura corectitudinea și legalitatea acestora.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro