Președintele Secției de votare nr. 387 din localitatea vasluiană Satu Nou, comuna Muntenii de Sus, a fost înlocuit după ce s-a prezentat la secție în stare avansată de ebrietate. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui, Oana Șopu, a confirmat pentru Agerpres incidentul. „Sunt efectuate cercetări pentru a se stabili dacă bărbatul a ajuns la secția de votare la volanul unui vehicul, caz în care ar urma să fie întocmit dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a declarat aceasta.

Înlocuirea președintelui secției de votare a avut loc pentru a asigura desfășurarea în bune condiții a procesului electoral și pentru a menține integritatea acestuia. Autoritățile locale monitorizează îndeaproape situația și colaborează cu IPJ Vaslui pentru elucidarea circumstanțelor precise ale incidentului.

În contextul acestui eveniment, autoritățile fac apel la responsabilitate și respectarea legilor în vigoare, în special în perioada electorală. Institutul va continua să asigure prezența necesară a forțelor de ordine pentru prevenirea și gestionarea oricăror alte incidente pe durata procesului electoral.

Reamintim că incidente legate de consumul de alcool în cadrul secțiilor de votare pot reprezenta o încălcare gravă a legislației în vigoare și pot atrage sancțiuni severe, inclusiv dosare penale în cazurile extreme.