Fostul șef al Armatei și ministru al Apărării, Nicolae Ciucă, în prezent președinte al Partidului Național Liberal (PNL), a discutat în cadrul unei intervenții la B1 TV despre recentele tensiuni dintre Iran și Israel. Ciucă a subliniat așteptarea unui răspuns din partea Israelului ca urmare a atacului cu drone și rachete lansat de Iran.

„Există indicii că ar fi urmat să aibă loc o acțiune militară,” a declarat Ciucă, adăugând că acest lucru a generat o stare de neliniște generală. El a menționat că a petrecut noaptea urmărind evoluțiile situației prin intermediul canalelor de știri și a discutat subiectul cu premierul Marcel Ciolacu, pentru a asigura o abordare coordonată a guvernului și partidului pe această problemă.

Ciucă a reliefat faptul că președintele SUA, Joe Biden, a fost implicat activ în gestionarea situației, subliniind că Statele Unite nu vor participa la o eventuală acțiune contraofensivă a Israelului împotriva Iranului. El a exprimat incertitudinea cu privire la natura răspunsului Israelului, indicând că acesta ar putea varia în intensitate, dar insistând pe faptul că SUA au optat pentru o abordare mai reținută.

Referindu-se la reacția Israelului la atacul iranian, Ciucă a afirmat că „cu certitudine va exista un răspuns către Iran,” menționând totodată că detaliile unui astfel de plan de acțiune nu vor fi făcute publice. Atacul Iranului asupra Israelului a venit ca răspuns la bombardarea consulatului său din Siria de către Israel la începutul lunii aprilie.