Președintele României, Klaus Werner Iohannis, va fi distins cu premiul Distinguished International Leadership Award pentru anul 2024, cunoscut informal sub denumirea de ‘Oscarul Politic’, de către Atlantic Council, o organizație de prestigiu la nivel mondial. Festivitatea de decernare a premiului este programată pentru data de 8 mai 2024 în Washington D.C., eveniment la care se așteaptă participarea a peste 600 de invitați din 60 de țări.

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a subliniat importanța acestei distincții, explicând că ea reprezintă recunoașterea pozițiilor ferme ale României în contextul geopolitic actual. Țara noastră a contribuit semnificativ la garantarea securității în regiune, susținând valorile democratice și construind o platformă de stabilitate politică. În plus, vizitele președintelui Iohannis la Casa Albă și întâlnirea cu Președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, sunt considerate momente politice deosebite pentru România anului 2024.

Lauda de la Atlantic Council și aprecierile primite din partea Președintelui Joe Biden subliniază rolul esențial al președintelui Klaus Iohannis ca lider la nivel euro-atlantic și subliniază nevoia de continuare a unui mod echilibrat de a face politică în România. Pricopie a accentuat necesitatea ca România să rămână un stat pivot al democrației și să fie condusă de lideri dedicați binelui public.