Președintele României, Klaus Iohannis, a început o vizită oficială în Republica Coreea, aceasta fiind prima vizită la nivel de șef de stat în ultimii 16 ani, în cadrul căreia sunt așteptate semnări de memorandumuri în domeniile apărării, energiei și cooperării în situații de urgență. Klaus Iohannis a plecat din Sibiu cu un avion privat de lux, același folosit în turneele sale anterioare, inclusiv în Emiratele Arabe și Africa. Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a călătorit separat în Coreea de Sud, conform surselor din Ministerul Apărării.

În cadrul vizitei, este programată adoptarea Declarației Comune privind consolidarea Parteneriatului Strategic România – Republica Coreea, care va ghida cooperarea bilaterală pe următorii zece ani. Aceasta marchează intensificarea relațiilor diplomatice și comerciale dintre cele două țări, cu un accent pe sectoare cheie precum energia verde și nucleară, IT&C și mediul. Consultările politice dintre președinții Klaus Iohannis și Yoon Suk Yeol vor aborda teme de interes mutual, inclusiv cooperarea politico-diplomatică și impulsionarea investițiilor.

Vizita include și întâlniri cu ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, și alți membri importanți ai guvernului român. Klaus Iohannis va purta discuții cu omologul său sud-coreean și cu prim-ministrul Han Duck-soo, vizitând de asemenea Cimitirul Național din Seul și Zona Demilitarizată. Se vor evalua și direcțiile de colaborare în infrastructura energetică, în special în cadrul întâlnirii planificate la Complexul de producție Doosan Enerbility, axându-se pe energiile regenerabile și tehnologiile avansate.