Într-un recent schimb de declarații, Președintele Klaus Iohannis a ales să nu comenteze speculațiile privind candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei, subliniind că alegerea candidaților este responsabilitatea coaliției guvernamentale. Referindu-se la PSD și PNL, două partide cheie în cadrul coaliției, Iohannis a recunoscut caracterul „complicat” al colaborării lor, menționând că, deși relația dintre cele două partide a fost marcată de tensiuni în trecut, acestea au fost depășite consistent.

„Nu aș vrea să mă exprim despre listele de candidați sau posibili candidați, asta este treaba coaliției. În rest, coaliția este complicată, știm asta din capul locului, sunt două partide care s-au luptat unul împotriva celuilalt ani de zile. Și atunci cu siguranță, în anumite momente apar tensiuni, dar până acum au fost aplanate de fiecare dată”, a declarat Iohannis.

Prezentând o perspectivă de așteptare, Iohannis a indicat că urmează o perioadă de discuții în cadrul coaliției, având promisiunea unor concluzii substanțiale post-9 iunie. „Coaliția să-și facă treaba, să-și pregătească candidații și să meargă mai departe. După 9 iunie vom vedea. Există promisiunea unor discuții aprofundate, cu niște concluzii. Așteptăm”, a adăugat președintele.