Reclamă
Reclamă

Președintele Klaus Iohannis îl va primi miercuri, la Palatul Cotroceni, pe președintele Italiei, Sergio Mattarella, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România. Vizita oficială reprezintă o nouă etapă în dialogul bilateral la nivel înalt.

În cursul aceleași zile, președintele italian va fi primit și de premierul Marcel Ciolacu la Palatul Victoria. Administraţia Prezidenţială a declarat că discuțiile între cei doi oficiali vor reconfirma importanța Parteneriatului Strategic Consolidat dintre România și Italia.

„Vizita oficială reprezintă o continuare a dialogului la cel mai înalt nivel, marcat de momentul istoric al vizitei de stat pe care Preşedintele României a efectuat-o în Republica Italiană în 2018, prima după 45 de ani, dar şi de a treia şedinţă comună de guvern româno-italiană, desfăşurată la Roma, în perioada 14-15 februarie 2024”, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Reclamă

În 2024, România și Italia sărbătoresc 145 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și 60 de ani de la ridicarea relațiilor la nivel de ambasadă. Aceste aniversări reflectă evoluția pozitivă și amplificarea dialogului bilateral.

„În contextul relaţiilor excelente dintre România şi Italia, bazate pe o legătură solidă, vizita oficială la Bucureşti reconfirmă importanţa Parteneriatului Strategic Consolidat, dinamismul multiplelor domenii de cooperare bilaterală, aportul la viaţa socială şi economică a comunităţii româneşti din Italia şi a celei italiene din România, precum şi abordările comune în forurile europene, euroatlantice şi internaţionale”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

De asemenea, discuțiile dintre cei doi șefi de stat vor aborda evoluțiile europene și globale, incluzând Agenda Strategică a UE și situația de securitate. La prânz, Klaus Iohannis și Sergio Mattarella vor susține declarații de presă comune.

În continuarea programului, la ora 18:00, președintele Sergio Mattarella va avea o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria.

Astfel, această vizită oficială subliniază parteneriatul solid dintre România și Italia și deschide calea pentru noi oportunități de colaborare bilaterală în diferite domenii.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro