După ce reprezentanți din SUA au acuzat Iranul de complicitate la atacul celor două stații petroliere din Arabia Saudită, președintele Iranului Hassan Rouhani a făcut și el declarații privind tragedia.

Acesta a luat parte astăzi la un summit la Ankara, alături de Turcia și Rusia.

Oficialii au susținut că subiectul incidentului de sâmbătă de la stațiile petroliere nu a fost discutat în timpul întâlnirii.

Confrom americanilor, echipamentul folosit pentru atacul stațiilor petroliere era de origine iraniană, la acest fapt adaugându-se și poziția Iranului care ar fi facilitat atacul. Cu toate aceste presupuneri, SUA nu a făcut încă o declarație oficială legată de acest subiect.

Hassan Rouhani a declarat: ” Ceea ce au făcut cei din Yemen a fost să se apere legitim. Există un sfârșit al acestui atac care poate fi obținut prin intermediului politicii.” 

Președintele nu a adresat zvonurile legate de originea echipamentului folosit care ar putea să încrimineze Iranul, axându-se doar pe subiectul legat de rebelii din Yemen, cei care au revendicat oficial atacul.

Liderul Iranian a mai declarat că imediat ce stabilitatea și pacea se vor restaura în Yemen, exportul de petrol și prelucrarea lui se vor desfășura în siguranță.

Vladimir Putin, prezent și el la întâlnirea de la Ankara a afirmat: ” Noi (Rusia) credem că cea mai bună modalitate de a rezolva această criză este să se obțina o înțelegere între cele două părți implicate. ”

sursa: cnn.com