Videoclipul s-a răspândit masiv pe rețelele de socializare.

Incidentul ar fi avut loc în momentul în care președintele francez Emmanuel Macron se afla în vizită la Tain-l’Hermitage, un oraș din regiunea Drome din Franța, pentru a discuta cu membrii industriei alimentare și a restaurantelor înainte de o relaxare a restricțiilor legate de Covid-19.

Președintele francez Emmanuel Macron ar fi dat încă o palmă, a relatat o agenție de știri, citând o înregistrare video care a devenit la scurt timp de la publicare, virală.

Videoclipul arată o femeie care îl pălmuiește pe președintele francez în presupusul incident. Potrivit presei, serviciile de securitate ale lui Macron au acționat rapid și au îndepărtat-o pe femeie din mulțime. Identitatea femeii nu a fost confirmată până la acest moment.

Momentul video când Emanuel Macron este pălmuit

Incidentul a avut loc în momentul în care președintele francez Emmanuel Macron a vizitat Tain-l’Hermitage, un oraș din regiunea Drome din Franța, pentru a discuta cu membrii industriei alimentare și a restaurantelor înainte de o relaxare a restricțiilor legate de Covid-19.

Vă reamintim faptul că, un incident similar a avut loc anul trecut, în iunie, când un bărbat l-a lovit cu palma peste față pe președintele Macron în timpul vizitei sale în sud-estul țării. De asemenea, se spune că bărbatul ar fi strigat „Jos Macronie”, un termen folosit uneori pentru administrația lui Macron într-o manieră depreciativă.

Autorul palmei a fost condamnat de instanța la 18 luni de închisoare pentru violență intenționată asupra unei persoane care deține autoritate publică, inclusiv 14 luni de încercare cu suspendare pentru doi ani. Procurorul solicitase 18 luni de închisoare, interdicția definitivă de a ocupa funcții publice, interzicerea dreptului de vot și de a deține o armă timp de cinci ani. Pedeapsa maximă pentru acest tip de infracțiuni este teoretic de trei ani de închisoare și o amendă de 45.000 de euro.

Președintele Macron a descris la acea vreme incidentul ca un „eveniment izolat”. Președinții francezi sunt protejați de Grupul de Securitate al Președinției Republicii, cunoscut sub numele de GSPR.

A fost creat în 1983 și se spune că este alcătuit din 77 de bărbați și femei însărcinați să-l protejeze pe domnul Macron în timpul evenimentelor.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.