Chiar dacă situația escaladează pe zi ce trece în Brazilia, președintele continuă să susțină sus și tare că măsurile de izolare sunt inutile.

Într-un discurs susținut duminică în fața a mii de simpatizanți care au venit să îl susțină, Jair Bolsonaro, și-a susținut poziția împotriva măsurilor de izolare.

„Distrugerea locurilor de muncă din partea anumitor guvernatori este iresponsabilă şi inadmisibilă. Vom plăti un preţ uriaş în viitor”, a afirmat Bolsonaro, notează SFĂ, citată de Agerpres.

În Brazilia, deciziile de impunere a măsurilor de izolare sunt luate de guvernatorii statelor, care decid dacă acestea sunt mai stricte sau mai puţin stricte.

La manifestația de duminică au participat mai puține persoane decât în ultimele săptămâni. Participanții au avut numeroase pancarte împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Rodrigo Maia, a lui Sergio Moro, fost ministru al justiţiei care a demisionat pe neaşteptate în urmă cu câteva zile.

Chiar dacă nu a purtat mască, Bolsonaro a păstrat distanţa față de susținătorii săi și și-a ținut discursul de pe balustrada monumentală a reşedinţei sale oficiale, Palácio da Alvorada.

Jair Bolsonaro a susținut un scurt discurs în faţa unei camere video, după care a coborât de pe balustradă, alături de fiica sa Laura de 9 ani, și a salutat mulțimea, având însă grijă să păstreze o distanţă de peste doi metri.

„Poporul este cu noi şi armata este de partea legii, ordinii, libertăţii şi democraţiei”, a spus acesta.

Potrivit cotidianului Estado de S. Paulo, unul dintre fotoreporterii săi şi şoferul președintelui au fost agresaţi de participanți, care i-au îmbrâncit şi i-au lovit cu picioarele.

În prezent Brazilia are peste 100.000 de cazuri de COVID-19 şi mai mult de 7.000 de decese provocate de Covid-19.

Potrivit specialiștilor vârful pandemiei nu va fi atins prea curând în Brazilia.

Distribuie