Președintele Joe Biden a transmis vineri un apel către Iran, cerându-i să nu realizeze atacuri împotriva Israelului, în contextul în care tensiunile dintre Iran și statul ebraic se intensifică. În răspunsul său la o întrebare privind amenințările iraniene, liderul american a sugerat că se așteaptă la acțiuni din partea Iranului "în curând", adăugând ferm: "Nu faceți asta!".

Răspunzând la amenințările din partea Iranului, Statele Unite au anunțat trimiterea de întăriri în Orientul Mijlociu, în încercarea de a sprijini apărarea Israelului. Biden a subliniat determinarea SUA de a ajuta Israelul să se apere, afirmând că "Iranul va eşua" în încercările sale de agresiune.

Într-un cel mai recent act de înfruntare, gruparea Hezbollah, susținută de Iran, a declarat că a atacat poziții israeliene cu "zeci de rachete", ca răspuns la acțiunile Israelului în sudul Libanului. Anunțul vine într-un moment în care tensiunile dintre Israel și Iran sunt pe cale să escaladeze, după atacurile atribuite Israelului asupra unui consulat iranian din Siria, la începutul lunii aprilie, și promisiunea de represalii venită din partea liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei.

Regiunea rămâne în stare de alertă, atât Orientul Mijlociu, cât și SUA urmărind îndeaproape evoluțiile potențial explozive dintre Iran și Israel, pe fondul promisiunilor de represalii și acțiunilor militare.