Președintele partidului AUR, George Simion, a declarat recent că nu este posibil să strângi într-un mod cinstit 100.000 de semnături. „Este o prefăcătorie”, a spus Simion, referindu-se la procesul de depunere a semnăturilor necesare pentru candidatura la alegerile europarlamentare. Declarațiile vin în contextul în care procurorii Parchetului General investighează un dosar în care Silvestru Șoșoacă este cercetat pentru falsificarea semnăturilor.

Într-un interviu cu Valeriu Nicolae, George Simion a explicat modul în care se depun semnăturile false: „Este cu siguranță o fraudă, este o chestiune de bravadă, unii își ascund hoția asta (…) Nu a strâns nici USR, nici AUR aceste semnături (…), n-au strâns nici independenții”.

Simion este și el vizat de procurorii Parchetului General în acest dosar. Acuzațiile vizează modalitatea în care s-au adunat semnăturile pentru candidatura la alegerile europarlamentare.

Procurorii investighează dacă semnăturile depuse în sprijinul candidaturii lui Silvestru Șoșoacă au fost falsificate. Conform legii, pentru a candida la alegerile europarlamentare, fiecare candidat sau partid trebuie să depună un număr minim de semnături valide.

George Simion a susținut că procesul actual de strângere a semnăturilor este problematic și că există numeroase nereguli în modul în care se desfășoară aceste campanii. „Nu doar partidul nostru, ci toate partidele și candidații independenți întâmpină dificultăți în a aduna un număr atât de mare de semnături într-un mod transparent și corect”, a adăugat acesta.

Declarațiile președintelui AUR au stârnit controverse și au atras atenția asupra integrității procesului electoral din România. Ancheta Parchetului General continuă, iar rezultatele acesteia vor clarifica situația privind acuzațiile de falsificare a semnăturilor.