Reclamă

Un nou studiu a arătat că preșcolarii petrec mai mult timp pe ecrane . Ei folosesc aplicații destinate adulților sau joacă jocuri extrem de violente.

Preșcolarii petrec mai mult timp pe ecrane

,,Atâta timp cât mănâncă sănătos, fac exerciții fizice, dorm, fac poze, cred că este bine să fii puțin mai îngăduitor în ceea ce privește regulile de timp ale ecranului tău „, a declarat medicul pediatru și autorul Dr. Tanya Altmann, corespondentul șef al CNN, Dr. Sanjay Gupta pe un podcast recent.

Dar nu înseamnă că părinții ar trebui să-și relaxeze vigilența cu privire la tipul de conținut pe care îl vede copilul. Sau să uite să țină o evidență a timpului total petrecut pe ecrane.

Preșcolarii urmăresc materiale violente și pentru adulți

Copii cu vârsta de 3 ani accesează aplicații destinate utilizatorilor de peste 17 ani. Cu teme pentru adulți, precum jocurile de noroc și violența. Potrivit unui nou studiu publicat luni. Studiul a urmărit 350 de copii cu vârste între 3 și 4 ani pentru o perioadă de nouă luni între 2018 și 2019.

,,Am găsit zeci de aplicații în ieșirea de pe dispozitivele mobile pentru copii care erau violente „, a declarat autorul principal Dr. Jenny Radesky, un pediatru la Spitalul de Copii din Michigan Medical CS Mott.

Studiul a găsit până la 85 de aplicații diferite pe telefoanele preșcolarilor, inclusiv jocuri violente precum:

  • Bunicuță, un joc de groază în care ești închis într-o casă cu o bunică nebună care încearcă să te omoare
  • Shooter terorist, care folosește mitraliere, puști și lunete pentru a ucide dușmani de război
    Gun Fu: Tirul Stickman 2 și Pixelmon, în care folosești tot felul de arme pentru a-ți tăia toți dușmanii
  • Fortnite, un joc foarte popular printre adolescenți

,,Nu am intervievat părinții despre setările dispozitivului copilului lor, dar am ghicit că acești copii nu au nevoie de permisiunea părinților pentru a descărca aplicații noi ”, a declarat Radesky, profesor asistent de pediatrie la Universitatea din Michigan.

,,Magazinele de aplicații sunt ușor pentru navigarea copiilor sau este posibil ca copiii să fi obținut aceste aplicații violente din reclame care apar în mod obișnuit în timpul jocului „, a adăugat ea.

Părinții calculează timpul petrecut pe ecrane

Studiul a fost unic prin faptul că a folosit măsurători obiective pentru a urmări timpul petrecut pe ecrane de preșcolari. Mai degrabă decât să se bazeze pe memoria parentală.

Atunci când aceste date au fost comparate cu sondajele efectuate de părinți cu privire la perioada de timp petrecută de copilul lor pe ecrane. Rezultatele au fost mult diferite. O treime dintre părinți (37%) au subestimat timpul pe ecran al copilului lor.  În timp ce o altă treime (35%) a supraestimat timpul. Majoritatea fiind dezactivate după o medie de 70 de minute. Restul de  (28%) au făcut o estimare corect.

„O altă constatare interesantă a fost cât de mult a dominat YouTube obiceiurile de vizionare a atâtor copii de 3- 4 ani”, a spus Radesky.

„În sfârșit, am găsit câțiva copii cu propriile dispozitive care rulau în miezul nopții – până la 3 sau 4 a.m. uneori, de obicei pe YouTube”.

Cele mai utilizate aplicații în rândul copiilor de 3- și 4 ani din studiu au fost YouTube și YouTube Kids, urmate de browsere, galeria de fotografii și servicii de streaming  video, cum ar fi Netflix.

Sursa: CNN.com


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro