Reclamă
Reclamă

Jurnaliștii publicației ungare Nemzeti Sport au descris echipa națională a României ca fiind „formată din jucători de nivel mediu” într-un comentariu care subliniază performanța neașteptată a „Tricolorilor” la Campionatul European de Fotbal – EURO 2024. Romania s-a calificat în optimile de finală ale turneului după 24 de ani de așteptare, stârnind emoție în rândul suporterilor și reacții în presa internațională.

Comentariul maghiarilor vine în contextul în care Ungaria a fost eliminată din faza grupelor după înfrângerile suferite cu Elveția (1-3) și Germania (0-2). România, pe de altă parte, a reușit să iasă din Grupă E în frunte, cu un egal împotriva Slovaciei (1-1) pe Frankfurt Arena, după ce anterior câștigase cu 3-0 meciul împotriva Ucrainei și pierduse cu 0-2 meciul împotriva Belgiei.

Jurnaliștii de la Nemzeti Sport au subliniat că România a depășit toate așteptările la acest Campionat European, având în vedere că înaintea turneului final, „Tricolorii” au remizat în două meciuri amicale cu Bulgaria (0-0) și Liechtenstein (0-0). În plus, aceștia au menționat și faptul că „majoritatea oamenilor atribuie succesul competenței și a doi ani de muncă din mandatul lui Edi Iordănescu”.

Reclamă

„Înainte de turneu, mai ales în lumina remizelor împotriva Bulgariei și Liechtensteinului, echipa era considerată o dezamăgire absolută, însă a avansat până în postura de câștigătoare a grupei la EURO. Și este comparată deja cu Generația de Aur a anilor ’90. O echipă unită formată din jucători de nivel mediu. Acest lucru a necesitat și răbdarea Federației, care a trecut cu vederea faptul că naționala a retrogradat în Nations League”, au scris jurnaliștii de la Nemzeti Sport.

Ungaria a avut o prestație modestă la EURO 2024, reușind un singur succes în fața Scoției (1-0), rezultând în eliminarea sa din competiție, clasându-se pe locul al 3-lea în grupă, dar fără a fi printre echipele care s-au calificat mai departe.

Performanța României, după 24 de ani de așteptare, într-un context plin de emoție și reacții, marchează un moment semnificativ pentru suporterii români și pentru selecționerul Edi Iordănescu, subliniind impactul muncii și răbdării asupra unei echipe considerate inițial drept „o dezamăgire absolută”.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro