Bucătăria grecească deține foarte multe mâncăruri delicioase. Acestea sunt recunoscute pentru aromele unice și prospețimea lor. Cu alte cuvinte, vizitarea acestei țări, fără a încerca o mare varietate de preparate, ar însemna să pierdeți o parte importantă a culturii și istoriei Greciei.
Mâncăruri pe care să le încerci în Grecia
De multă vreme, această țară este favorită pentru vacanțele de familie. Asta pentru că deține ape albastre frumoase, plaje prietenoase pentru copii, dar și o abundență de mâncăruri delicioase făcute cu ingrediente proaspete. Există multe influențe din alte țări mediteraneene din apropiere, cum ar fi Italia și Turcia, dar Grecia are specificul ei. Trebuie neapărat să vă asigurați că gustați tot ce are de oferit Grecia.
Gyros reprezintă o varietate de cărnuri diferite, inclusiv carne de vită, miel, pui și porc. În Grecia, este adesea servit cu cartofi prăjiți și legume ambalate în interior și un sos tzatziki deasupra. Cea mai bună parte a este că sunt adesea o alternativă ieftină și rapidă atunci când vă grăbiți sau nu doriți să stați mult timp la un restaurant.
Cea mai cunoscută versiune de souvlaki este cea cu miel. Bucățile de miel sunt marinate într-o baie de lămâie și ulei de măsline pentru a-l face aromat și fraged. Apoi este pus la grătar cu ceapă. Este adesea servit cu orez sau pita și mâncat alături de o salată grecească.
Nu doar Turcia este celebră pentru baclavaua sa. Grecia are propriile arome și specialități de baclava. Cu siguranță se numără prin savuroasele mâncăruri pe care să le încerci aici. Fie că e cu miere, cu sirop de portocale sau delicioasa baclava cu mascarpone și ciocolată, e o idee bună se încercați cât mai multe varietăți.
Chiar dacă ne putem gândi că salata grecească se găsește pe toate drumurile, cea făcută în Grecia are o aromă aparte. O salată tradițională grecească (numită și Horiatiki) include roșii, castraveți, ardei verde, ceapă roșie, măsline Kalamata și o bucată destul de mare de brânză feta deasupra.