Doi băieți, născuți în familii profund religioase, ambii trimiși la școală catolică, și ambii abuzați de preoții și profesorii meniți să-i protejeze.

Reclamă

George Stein și Joey Piscitelli au crescut la un deceniu unul de altul, dar sunt legați prin abuzul preoților și fraților dintr-o ordine catolică fondată pentru a ajuta și a sprijini copiii vulnerabili.

Experiențele lor dezvăluie un tipar de abuz și acoperire de mai mult de jumătate de secol.

Reclamă

O investigație realizată de un an de la CNN asupra vânzătorilor din Don Bosco a descoperit că, timp de zeci de ani, preoții și frații abuzatori au fost protejați în mod repetat și transferați de la școală la școală, în detrimentul tinerelor victime care au fost presate și amenințate să nu raporteze ce li s-a întâmplat .

În mai multe rânduri, liderii salesieni au avut parte de cazuri de abuz din partea autorităților și chiar din alte părți ale Bisericii Catolice.

Stein avea 13 ani în 1958, când a început studiile la Don Bosco College, mai târziu redenumit Salesian High School, în Richmond, California. Acolo l-a întâlnit pe fratele Bernard Dabbene. El povestește că aveau o rutină foarte strictă care se baza pe îndeplinirea sarcinilor date de Dabbene.

Stein povestește că într-una din zile, Dabbene l-a izolat într-o cameră, unde l-a obligat să întrețină relații sexuale cu el. După acest incident, băiatul a raportat totul profesorilor și celorlalți preoți, iar părintele Dabbene a părăsit școala la scurt timp.