Creșterea dramatică a numărului de cazuri de Covid-19 la nivel național continuă să forțeze zeci de instituții să-și schimbe planurile

Vestea vine în timp ce alte evenimente majore programate pentru luna ianuarie anunță amânarea din cauza omicronului. Primul val de anulări a fost anunțat în decembrie, pe măsură ce creșterea dramatică a numărului de cazuri de Covid-19 la nivel global continuă să forțeze zeci de instituții să-și schimbe planurile.

Ce se întâmplă cu Premiile Grammy

Premiile Grammy sunt amânate. Evenimentul mult așteptat, este grav afectat de Omicron
Pixabay.com

Recording Academy și CBS au anunțat miercuri că vor amâna cea de-a 64-a ceremonie anuală de decernare a premiilor Grammy. Evenimentul a fost programat inițial pentru 31 ianuarie.

„După o analiză atentă cu oficialii orașului și ai statului, experții în sănătate și siguranță, comunitatea artiștilor și nunumărul nostru partener, Academia de Înregistrări și CBS. Am amânat cea de-a 64-a emisiune anuală a premiilor GRAMMY.”, au declarat cei de la academie într-un comunicat.

Declarația reprezentanților de la academia, a mai continiuat cu un mesaj în care au încercat să liniștească spiritele fanilor.

„Sănătatea și siguranța celor din comunitatea noastră muzicală. A publicului live și a sutelor de oameni care muncesc neobosit pentru a produce spectacolul nostru rămâne prioritatea noastră principală. Având în vedere incertitudinea din jurul variantei Omicron, organizarea show-ului pe 31 ianuarie conține pur și simplu prea multe riscuri.”, au conchis reprezentanții.

Nu au fost disponibile alte detalii despre o viitoare programare a evenimentului. Amânarea vine după o serie de alte schimbări în industria divertismentului, inclusiv o pauză pentru spectacolele de pe Broadway, inclusiv The Music Man (după ce vedetele Hugh Jackman și Sutton Foster au fost testate pozitiv pentru Covid-19) și doamna Doubtfire, iar astăzi, festivalul de film Sundance din acest an a anunțat, de asemenea, că renunță la planurile hibride fizice și digitale de a intra complet online la sfârșitul acestei luni.

„În ciuda celor mai ambițioase protocoale. Varianta Omicron cu ratele sale de transmisibilitate neașteptat de ridicate împinge limitele siguranței sanitare. Ale călătoriilor și ale altor infrastructuri din întreaga țară.”, au declarat organizatorii într-un comunicat.