Reclamă
Reclamă

Premierul ungar Viktor Orban va avea o întâlnire cu fostul președinte republican american Donald Trump în Florida, în cursul zilei de joi, la încheierea summitului NATO de la Washington, informează Bloomberg, citând surse informate. Potrivit acestor surse, Orban se va deplasa la domeniul lui Trump Mar-a-Lago.

Aceleași surse au catalogat întâlnirea drept una „informală”.

Liderul de la Budapesta l-a mai vizitat pe fostul președinte american la Mar-a-Lago în martie anul acesta.

Reclamă

De notat că vizita pe care Orban i-o face lui Trump are loc la câteva zile doar după întrevederea oficială a premierului ungar cu președintele rus Vladimir Putin și cu președintele chinez Xi Jinping.

Cu puțin timp înaintea difuzării informației legate de întâlnirea Orban-Trump, ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto a admis, în cadrul unui interviu pentru CNN, că Budapesta ar prefera ca republicanul Trump să câștige alegerile prezidențiale din Statele Unite din noiembrie anul acesta.

El a declarat că în mandatul președintelui Trump, relațiile ungaro-americane au fost cele mai bune și că în timpul Administrației democrate relațiile sunt tragice, în termenii perspectivelor politice.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro